Uit de gratie geraakte Démare verlaat Groupama-FDJ voor Arkéa Samsic: 'Bladzijde omslaan' Wielrennen
Wielrennen

Uit de gratie geraakte Démare verlaat Groupama-FDJ voor Arkéa Samsic: 'Bladzijde omslaan'

Uit de gratie geraakte Démare verlaat Groupama-FDJ voor Arkéa Samsic: 'Bladzijde omslaan'

Na een transfersoap c.q. bonje van meer dan drie maanden is de kogel eindelijk door de kerk: Arnaud Démare verlaat zoals verwacht Groupama-FDJ, de ploeg die hem dertien seizoenen lang in de gelederen had. De 31-jarige Fransman verkast per direct naar Arkéa Samsic, een andere WorldTour-brigade uit Frankrijk. De nieuwe werkgever van de meervoudig winnaar van een rit in een grote ronde maakte het nieuws bekend middels een ludiek filmpje op Twitter. Démare tekent tot en met eind 2025 bij de roodhemden.

De relatie tussen Démare en Groupama-FDJ, de formatie voor wie hij al sinds 2011 uitkomt, verliep de voorbije maanden allesbehalve vlekkeloos. Démare werd door ploegbaas Marc Madiot buiten de Tour de France-selectie gehouden, waar hem aanvankelijk een plekje was toegezegd. 'Ik ben boos, omdat ik keihard gewerkt heb om de Tour te rijden. Ik heb in de winter concessies gedaan, in de wetenschap dat ik maar met één ploegmaat bij me zou sprinten en de rest van de ploeg voor het algemeen klassement zou gaan', liet Démare zich eerder woest uit over het besluit.

'Dit is het beste wat me had kunnen overkomen', aldus Démare omtrent zijn transfer naar Arkéa Samsic

Ook met David Gaudu, klassementstroef bij de brigade van Madiot, kreeg Démare het aan de stok. De spurter moest zijn Tourplekje namelijk afstaan aan de klimmer, die afgelopen winter eerder al het nieuws haalde omdat hij Démare online 'beledigde'.

Op de site van zijn nieuwe werkgever reageert Démare op de transfer. 'Ik had getekend voor de seizoenen 2024 en 2025 bij Arkéa Samsic, maar ik had de mogelijkheid om mijn contract bij Groupama-FDJ in onderling overleg te beëindigen. Zo kan ik me bij Arkéa-Samsic aansluiten en voor dit team rijden vanaf 1 augustus 2023. Ik wil beide partijen bedanken voor het opheffen van mijn laatste contractmaanden. Dit is het beste wat me had kunnen overkomen, zodat ik snel de bladzijde kan omslaan en me op de toekomst kan gaan richten.' Kort na de bekendgemaakte transfer van Démare werd duidelijk dat ook Miles Scotson, een vaste pion in de lead-out-trein van Démare, verkast naar de roodhemden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws