Update | Belgische wielerbond over finishfoto: 'Zo'n wazig beeld kan niet de bedoeling zijn' Wielrennen
Wielrennen

Update | Belgische wielerbond over finishfoto: 'Zo'n wazig beeld kan niet de bedoeling zijn'

Update | Belgische wielerbond over finishfoto: 'Zo'n wazig beeld kan niet de bedoeling zijn'

(5 maart 2023) Rüdiger Selig, de man die zondagnamiddag de lead-out voor Caleb Ewan verzorgde in de GP Monseré, heeft zo zijn twijfels bij het aanduiden van Gerben Thijssen als winnaar. 'Kan je mij dit uitleggen, UCI?' zo staat te lezen op het Instagram-verhaal van de Duitser, bij een foto waarop het lijkt dat Ewan's wiel iets eerder over de aankomst komt dan dat van Thijssen.

Verwarring na de GP Monseré zondagnamiddag. Na een millimetersprint wordt Ewan als winnaar aangeduid en zelfs al geïnterviewd, maar enkele minuten later komt het bericht dat niet de Australiër maar wel Thijssen de winnaar is. Iets wat Selig in twijfel lijkt te trekken, zo valt af te leiden uit zijn reactie op Instagram. Ook Ewan liet ondertussen van zich horen: 'Eigenlijk denk ik dat ik win', zo schreef hij op Twitter.'

Update | Belgische wielerbond over finishfoto: 'Zo'n wazig beeld kan niet de bedoeling zijn'

Update - 6 maart 2023 (19.30 uur): Belgian Cycling reageert op ophef

De finishfoto in de GP Monseré deed het nodige stof doen opwaaien. Zo trokken nummer twee Caleb Ewan en zijn lead-out Rüdiger Selig de uitslag in twijfel. De organisatie van de koers stelde dat de Belgische wielerbond en de UCI verantwoordelijk zijn voor de finishfoto. Jos Smets – in het verleden algemeen directeur bij Belgian Cycling en er hedendaags werkzaam in een adviserende rol - reageerde tegenover Sporza over de ophef.

‘In België zijn er een aantal fotofinish-operatoren die aangeduid worden door Belgian Cycling. Hun toestellen zijn in bezit van de wielerbond. Gisteren kwam het toestel van de provinciale afdeling van West-Vlaanderen’, legt Smets uit. ‘Dat het beeld gisteren zo wazig was, kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Daar volgt nog een intern overleg over. Het kan zijn dat de weersomstandigheden een invloed hebben gehad, maar dat is nog te vroeg om daar zeker over te zijn.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws