[Update] Bonnamour troeft Poels en Van Aert af voor Superstrijdlust in Tour de France Wielrennen
Wielrennen

[Update] Bonnamour troeft Poels en Van Aert af voor Superstrijdlust in Tour de France

[Update] Bonnamour troeft Poels en Van Aert af voor Superstrijdlust in Tour de France

(17 juli 2021) De ASO heeft bekendgemaakt welke negen renners in aanmerking komen voor de Superstrijdlust in Parijs. De Superstrijdlust is een prijs die wordt gegeven aan de meest aanvallende renner van de afgelopen Tour de France.

Namens Nederland is Wout Poels genomineerd, ongetwijfeld door zijn vele inspanningen voor de bolletjestrui. Wout van Aert is ook in de race, mede door zijn beklijvende raid in de rit met tweemaal de Mont Ventoux.

Daarnaast heeft de ASO ook enkele Fransen op de lijst gezet, evenals ritwinnaars Matej Mohoric en Nils Politt. Zondag wordt bekendgemaakt wie in Parijs het eindpodium op mag voor het rode rugnummer.

Genomineerden Superstrijdlust Tour de France 2021

Wout Poels
Wout van Aert
Julian Alaphilippe
Matej Mohoric
Nils Politt
Franck Bonnamour
Anthony Perez
Julien Bernard
David Gaudu

Update - 17 juli 2021 (17.22 uur): Bonnamour pakt prijs voor Superstrijdlust

Franck Bonnamour is uitgeroepen tot de meest strijdlustige renner van de Tour de France 2021. De 26-jarige Fransman van B&B Hotels ging deze ronde zes keer in het offensief, waarvan de kopgroep het vijf keer ook haalde tot de finish. Bonnamour, die vooral bergop indruk maakte tussen de grote namen, werd twee keer vijfde als beste resultaat. Hij troeft onder meer Wout Poels, Wout van Aert en Matej Mohoric af voor de award. Vorig jaar was die prijs voor Marc Hirschi, in 2019 won Julian Alaphilippe. Die was ook nu genomineerd.

Bonnamour is logischerwijs blij met de prijs, na een voor hem al meer dan geslaagde Tour. 'Het is een prachtige beloning voor de inspanningen die Franck afgelopen drie weken heeft geleverd', zo straalt algemeen directeur Jérôme Pineau van B&B. 'De prijs weerspiegelt perfect de filosofie van onze ploeg en onze renners. We wilden deze Tour mee zitten in de ontsnappingen en eventueel meedoen om de overwinningen. Franck heeft zes keer meegezeten en het is opvallend dat het vijf keer tot de finish ging. Als hij niet zo onbaatzuchtig was geweest, had hij nog betere resultaten kunnen behalen, maar met drie keer top tien in zijn eerste Tour heeft hij zichzelf op de kaart gezet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws