[Update] Ciccone geeft op met knieklachten, Molard in ziekenhuis met klaplong Wielrennen
Wielrennen

[Update] Ciccone geeft op met knieklachten, Molard in ziekenhuis met klaplong

[Update] Ciccone geeft op met knieklachten, Molard in ziekenhuis met klaplong

Enric Mas en Guillaume Martin zouden betrokken zijn bij een valpartij in de openingsfase van de zestiende etappe in de Vuelta a España. De twee zitten inmiddels weer op de fiets, maar niet bekend is hoe zwaar de schade is bij de twee klassementsrenners.

Als een gevolg van de val brak het peloton korte tijd in meerdere stukken. Gelukkig voor de nummers twee en vier van het algemeen klassement zakte het tempo in de koers, nadat vijf renners wisten te ontsnappen. Hierdoor konden Mas en Martin sneller de aansluiting met de grote groep weer vinden.

Verder raakte ook Giulio Ciccone, de nummer twaalf van het algemeen klassement betrokken bij de valpartij. De Italiaan kon zijn weg vervolgen en na dertig kilometer weer de aansluiting vinden bij het peloton. Enige tijd later moest hij echter tóch de stekker eruit trekken. Hij kampt met een kneuzing en een wond aan zijn rechterknie, aldus Trek-Segafredo.

Naast Ciccone moesten ook Sep Vanmarcke en Rudy Molard de strijd staken door de valpartij.

Update: 31 augustus 2021 (20.45 uur) - Ciccone helemaal kapot na opgave

Ciccone moest net als in de Giro d'Italia opgeven met knieklachten door een valpartij en daar baalt hij verschrikkelijk van, zo wordt duidelijk uit zijn commentaar op de ploegsite van Trek-Segafredo. 'Dit is moeilijk te accepteren. Na de Giro ook de Vuelta verlaten op een sleutelmoment in de koers.' Hij probeerde nog door te zetten, maar de pijn was te overheersend. 'Ik wilde door, maar de pijn was te sterk. Ik wilde echt niet opgeven, maar ik kon niet eens meer de pedalen rond krijgen. De koers verlaten door pech is niet moeilijk en daar moet ik overheen komen.'

Update II: 1 september 2021 (08.45 uur) - Molard loopt klaplong op bij valpartij Vuelta

Rudy Molard moest door de vroeg valpartij in de zestiende rit van de Vuelta opgeven en nu blijkt dat de Fransman van Groupama-FDJ een klaplong opliep bij die val. Ondanks zijn pijn wist hij nog wel honderd kilometer te fietsen na de val, voordat hij alsnog af moest stappen. Bij Cyclingnews vertelt ploegleider Thierry Bricaud dat hij groot respect heeft voor Molard: 'Heel moedig van hem dat hij met die pijn door heeft gestreden. Heel zonde dat hij moest afstappen, want er lagen nog kansen voor hem in deze Vuelta.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws