Jumbo-Visma slachtoffer bij massale valpartij Vuelta: 'Gesink en Hofstede lagen erbij' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma slachtoffer bij massale valpartij Vuelta: 'Gesink en Hofstede lagen erbij'

Jumbo-Visma slachtoffer bij massale valpartij Vuelta: 'Gesink en Hofstede lagen erbij'

Jumbo-Visma is niet heelhuids door de zestiende etappe van de Vuelta a España gekomen. Bij een massale valpartij vroeg in de rit, waarbij Giulio Ciccone moest opgeven, gingen Lennard Hofstede en Robert Gesink naar de grond.

Het was op papier een rustige dag voor de klassementsrenenrs, maar uiteindelijk was dat niet zo. Al aan de start van de rit kwamen veel renners ten val. Ook Enric Mas ging naar de grond, maar de Spanjaard kon gelukkig door. Nu blijkt dat ook Jumbo-Visma niet ontsnapt zijn aan die valpartij, vertelt ploegleider Grischa Niermann op de ploegsite.

Voornaamste slachtoffers waren Hofstede en Gesink: 'Zij lagen allebei op de grond, waarbij Lennard meerdere schaafwonden opliep. Steven (Kruijswijk red.) zat er net achter maar kon wel op de fiets blijven.' Vervolgens was het hard werken om de ploeg compleet in het peloton te krijgen. 'Toen UAE Team Emirates op kop ging, moesten Sam (Oomen red.) en Steven veel moeite doen om terug te keren. Uiteindelijk is dat gelukt en zijn we de etappe goed gefinisht.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws