Update | Elleboog van Vermeersch is voldoende hersteld om buiten te mogen trainen, ook Belg richting La Plagne Wielrennen
Wielrennen

Update | Elleboog van Vermeersch is voldoende hersteld om buiten te mogen trainen, ook Belg richting La Plagne

Update | Elleboog van Vermeersch is voldoende hersteld om buiten te mogen trainen, ook Belg richting La Plagne

(20 mei 2024) Gianni Vermeersch heeft zondag in de Antwerp Port Epic zijn elleboog gebroken, zo meldt zijn ploeg Alpecin-Deceuninck maandag via Instagram. De 31-jarige Belg moet nu een week rusten en een brace dragen om zijn arm te ondersteunen.

'Gianni Vermeersch kende gisteren veel tegenslag in de Antwerp Port Epic', staat te lezen. 'Een valpartij bedierf niet alleen zijn race, maar nader onderzoek in het Antwerpse Jan Palfijn-ziekenhuis bracht een snee en een kleine breuk in de elleboog aan het licht. Na uitgebreid spoelen en hechten kreeg Gianni een week relatieve rust en een brace voorgeschreven. Hij mag op de rollen rijden, maar zonder de elleboog te belasten.'

Vermeersch verkeerde nochtans in goede vorm, want op 1 mei werd hij nog Belgisch kampioen Gravel in Turnhout. Een straffe prestatie, zeker na het ongelooflijke voorjaar dat hij er al opzitten had. Vermeersch loodste kopmannen Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel naar zeges in Milaan-Sanremo, de Classic Brugge-De Panne, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. In de Hel van het Noorden sleepte hij met een zesde plek bovendien nog een knappe ereplaats uit de brand. In de Ronde van Romandië werd hij zevende in de proloog en derde in de openingsrit.

Update - 26 mei 2024 (11.30 uur): Vermeersch mag weer buiten trainen en reist af naar La Plagne

Goed nieuws voor Vermeersch en Alpecin-Deceuninck! De elleboog van de 31-jarige Vlaming is dusdanig goed hersteld dat hij van de doktoren weer buiten mag gaan trainen, zo meldt de ploeg in een X-bericht. En dat had als direct gevolg dat Vermeersch zondag kon afreizen naar La Plagne, waar de andere jongens uit de voorselectie van de Tour de France momenteel een trainingskamp beleggen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws