Update | Ewan mist door ziekte ook Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem; Lotto Soudal met De Lie Wielrennen
Wielrennen

Update | Ewan mist door ziekte ook Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem; Lotto Soudal met De Lie

Update | Ewan mist door ziekte ook Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem; Lotto Soudal met De Lie

(18 maart 2022) Caleb Ewan zal niet van start gaan in Milaan-Sanremo. De Australiër is ziek en heeft in overleg met zijn ploeg Lotto Soudal besloten om La Primavera te skippen.

Lotto Soudal heeft naar eigen zeggen zo lang mogelijk gewacht met de definitieve beslissing, die uiteindelijk onontkoombaar bleek. Eerder moest ook Ewans landgenoot Harry Sweeny al afzeggen met ziekte, evenals schaduwfavorieten als Jasper Stuyven, Oliver Naesen, John Degenkolb en Sam Bennett.

Ewan laat weten 'zeer teleurgesteld te zijn', daar Milaan-Sanremo zijn hoofddoel was van dit voorjaar. 'Ik was in goede vorm en klaar voor een zware wedstrijd. Net zoals zoveel andere renners heb ik echter een maagvirus op het slechtst mogelijke moment. Samen met het team is besloten om nu te focussen op de volgende doelen.'

Update - 21 maart 2022 (11.55 uur): Ewan ook niet in Brugge-De Panne

Caleb Ewan start woensdag ook niet in de Minerva Classic Brugge-De Panne, zo maakt Lotto Soudal bekend. De Australiër was beoogd voor de sprintkoers in de WorldTour, maar hij is nog niet hersteld van de klachten die hem ook uit Milaan-Sanremo hielden. Hij mist zondag ook Gent-Wevelgem.

Lotto Soudal heeft met Arnaud De Lie wel een uitstekend alternatief voor de koers in De Moeren. De jonge Belg won dit seizoen al twee eendagkoersen en mag het woensdag opnemen tegen wereldtoppers zoals Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen. De Lie krijgt met Jasper De Buyst, Sébastien Grignard, Michael Schwarzmann, Rüdiger Selig, Brent Van Moer en Florian Vermeersch de volledige sprinttrein van Ewan mee.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws