Update | Gebroken neus en sleutelbeen voor Meeus na valpartij in Polen; Vuelta komt te vroeg Wielrennen
Wielrennen

Update | Gebroken neus en sleutelbeen voor Meeus na valpartij in Polen; Vuelta komt te vroeg

Update | Gebroken neus en sleutelbeen voor Meeus na valpartij in Polen; Vuelta komt te vroeg

(4 augustus 2022) Voor sprinter Jordi Meeus eindigde de tijdrit van de Ronde van Polen wel heel onfortuinlijk. De Belg van BORA-hansgrohe ging onderuit in de laatste bocht van de rit tegen de klok en was dermate gehavend dat hij uit de koers moest stappen. In een update op de ploegsite meldde BORA dat Meeus de hele tijd bij bewustzijn was en in het ziekenhuis verder onderzocht zal worden.

Meeus was bezig aan een sterke Ronde van Polen. Zo sprintte hij in de eerste etappe – die werd gewonnen door Olav Kooij – naar een derde plek. In de vierde etappe deed Meeus het nog beter met een tweede plek. Toen werd hij na een technische en lastige finale geklopt door Pascal Ackermann. Normaal gesproken had Meeus vrijdag in de laatste etappe nog een mogelijkheid gehad om te sprinten.

Naast het uitvallen van Meeus kende BORA nog een domper. Sergio Higuita – die in de gele leiderstrui aan de tijdrit begon – moest zijn leidende positie afstaan aan Ethan Hayter. De Colombiaan reed met een zestiende tijd geen onverdienstelijke tijdrit, maar het had wel als gevolg dat zeven renners hem passeerden in het klassement. Higuita staat nu achtste in dezelfde tijd als Samuele Battistella (zevende) en een seconde achter nummer zes Rémi Cavagna. De tijdrit werd gewonnen door Thymen Arensman. De Nederlander van Team DSM boekte daarmee zijn eerste profzege. In het klassement staat Arensman op elf seconden van Hayter

Bekijk in de video de val van Meeus

Update - 5 augustus (8.50 uur): Gebroken neus en sleutelbeen voor Meeus; Vuelta komt te vroeg

Jordi Meeus heeft bij zijn valpartij in de Ronde van Polen zijn neus en sleutelbeen gebroken, zo laat zijn ploeg BORA-hansgrohe weten op Twitter. De Belg kwam in de laatste bocht van de tijdrit ten val, en kwam met zijn hoofd tegen de dranghekken terecht. 'Ik vreesde meteen voor een ernstige hoofdwonde of een nekletsel, maar uiteindelijk komt hij er wat dat betreft met een neusbreuk goed vanaf. Bijkomend is ook zijn linkersleutelbeen gebroken. Al bij al valt die schade nog mee, als je bekijkt wat voor een lelijke smak hij maakte. Ik vreesde even het ergste. Jordi bleef liggen en dat is niet van zijn gewoonte', zo doet vader Jimmy Meeus zijn verhaal bij Het Nieuwsblad.

Door de ernst van de blessures zal Meeus niet tijdig fit geraken voor de Vuelta a España, die op 19 augustus van start gaat met een ploegentijdrit in Utrecht. 'Herstellen van een sleutelbeenbreuk valt nogal mee als het goed geopereerd wordt, maar de Ronde van Spanje komt te vroeg. Hopelijk kan hij er nog iets van maken in het najaar. Zo jammer allemaal... Maar het is niet anders. Zijn moral zat goed toen ik hem aan de lijn had, dus hij komt hier wel door', aldus vader Meeus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws