Update | Leegloop INEOS Grenadiers: ploegbaas Dave Brailsford vertrekt naar Manchester United Wielrennen
Wielrennen

Update | Leegloop INEOS Grenadiers: ploegbaas Dave Brailsford vertrekt naar Manchester United

Update | Leegloop INEOS Grenadiers: ploegbaas Dave Brailsford vertrekt naar Manchester United

(20 november 2023) De leegloop bij INEOS Grenadiers duurt voort. Nadat verschillende renners de Britse formatie hebben verlaten, heeft ook plaatsvervangend teambaas Rod Ellingworth besloten om weg te gaan bij de brigade. De 51-jarige ex-prof is de tijdelijke vervanger van Sir Dave Brailsford als manager van de (voormalige) succesformatie.

Op vrijdag 17 november kwam het doorgaans welingelichte The Telegraph met het bericht naar buiten dat Ellingworth op zeer korte termijn zijn biezen zou pakken, al was de precieze reden en/of gedachtegang erachter nog niet bekendgemaakt. Ook Global Cycling Network vroeg het een en ander na bij INEOS Grenadiers, maar kreeg op die doelbewuste vrijdag nul op het rekest.

Ellingworth pakt definitief zijn biezen, Brailsford gelinkt aan Manchester United

Naarmate de tijd verstreek, kreeg GCN steeds meer informatie toegespeeld. Afgelopen weekend kon het internationale wielermedium dan ook definitief bevestigen dat Ellingworth vertrekt bij INEOS Grenadiers. De Brit zal tot eind december werkzaam blijven bij de ploeg, maar daarna dus de plaat poetsen. 'We kunnen bevestigen dat plaatsvervangend teamleider Ellingworth het team aan het eind van het jaar zal verlaten. Op dit moment wordt er geen verder commentaar gegeven', luidde de kort maar krachtige bevestiging.

Ellingworth was in 2009 nauw betrokken bij de oprichting van het toenmalige en uiterst succesvolle Team Sky, waar hij verschillende functies bekleedde. Ondanks dat hij een tijdelijk uitstapje naar Bahrain Victorious maakte, keerde hij in 2021 weer terug op het oude nest. Brailsford is net als Ellingworth al jarenlang actief binnen de fameuze wielerploeg, maar zou naar verluidt ook eieren voor zijn geld kiezen. De 59-jarige coach c.q. manager zou volgens de Engelse kranten - dit is dus nog niet bevestigd - naar een belangrijke positie binnen voetbalclub Manchester United dingen.

Update - 20 januari 2024 (18.15 uur): Brailsford vertrekt definitief bij INEOS Grenadiers

Dat nieuws is volgens GCN nu wel bevestigd. De taken van Brailsford bij de Engelse voetbalclub vergen zodanig veel tijd, dat hij zijn werkzaamheden bij de wielerploeg niet kan voortzetten. John Allert is daardoor nu als CEO de hoogste baas binnen het wielerteam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws