Ondanks afwezigheid Nederlandse top toch een Hollandse op het podium, maar Norbert Riberolle wint cross Zonnebeke Veldrijden
Veldrijden

Ondanks afwezigheid Nederlandse top toch een Hollandse op het podium, maar Norbert Riberolle wint cross Zonnebeke

Ondanks afwezigheid Nederlandse top toch een Hollandse op het podium, maar Norbert Riberolle wint cross Zonnebeke

Marion Norbert-Riberolle heeft onbedreigd de Kasteelcross van Zonnebeke gewonnen. De Belgische sloeg in de eerste ronde meteen toe en kreeg na de koers Larissa Hartog en de Amerikaanse Clara Honsinger mee op het podium.

De grote toppers in het veld lieten Zonnebeke links liggen en vertoeven deze week in de zon van het Spaanse Benidorm. Daar staat op zondag de Wereldbeker van Benidorm op het programma. De Nederlandse top was dus niet aanwezig, maar dat bood wel mogelijkheden voor de vrouwen die niet vaak de kans krijgen om in een tv-cross podium te rijden.

Dat gold ook voor de grote favoriete in Zonnebeke: Norbert-Riberolle. De renster van Crelan-Corendon liet duidelijk zien de beste te zijn, en reed vrijwel de gehele koers solo. Achter de voormalig Franse reed de Nederlandse Hartog. De renster van het Orange Babies Cycling Team was de enige die Norbert-Riberolle in het vizier hield, maar kon nooit echt tot het achterwiel komen.

In winterse omstandigheden, met naast de aanwezige sneeuw ook veel ijs, was het ondanks de aanwezige zon glibberen en glijden tot aan de finish. Daar boekte Riberolle haar derde seizoenszege. Eerder dit jaar won zij de cross in Essen en Otegem.

Uitslag Kasteelcross Zonnebeke vrouwen 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws