[Update] Lefevere over rentree Bennett: 'Vanaf nu gaat hij elke koers rijden' Wielrennen
Wielrennen

[Update] Lefevere over rentree Bennett: 'Vanaf nu gaat hij elke koers rijden'

[Update] Lefevere over rentree Bennett: 'Vanaf nu gaat hij elke koers rijden'

(15 september 2021) Sam Bennett lijkt zijn rentree voor Deceuninck-Quick-Step te gaan maken. De Ier, die ook deelnam aan de wegrit op de Europese kampioenschappen, staat op de startlijst voor de ploeg van Patrick Lefevere voor het Kampioenschap van Vlaanderen. De ploegsite meldt echter geen deelname.

Volgens een persbericht van Deceuninck-Quick-Step rijdt Bennett samen met onder anderen Fabio Jakobsen het Kampioenschap van Vlaanderen, zo meldt ook Cyclingweekly. De Ierse sprinter rijdt in dat geval voor het eerst in maanden weer in het tricot van de Belgische formatie, nadat hij door een knieblessure niet in actie kon komen, al dacht Lefevere daar anders over.

Het persbericht is frappant, want even daarvoor meldde DQS via de ploegsite dat niet Bennett, maar Mikkel Honoré aan de start staat in de Belgische koers aanstaande zaterdag. Daarmee lijkt de deelname nog niet helemaal zeker. Op Twitter wordt uitgebreid gespeculeerd over de mogelijke oorzaak van deze tegenstrijdige communicatie.

Update: 15 september 2021 (13.15 uur) - Bennett keert terug, ploegsite aangepast

Na de onduidelijkheid eerder op de dag over een mogelijke rentree van Sam Bennett bij Deceuninck-Quick-Step, mag het nu definitief genoemd worden. Het persbericht zei het al en na een aanpassing wordt het ook gemeld op de ploegsite: Bennett staat aan de start van het Kampioenschap van Vlaanderen. In welke rol hij daar start is nog onduidelijk, maar hij krijgt in de ploeg concurrentie van Fabio Jakobsen, die daar mee kan strijden om de zege.

Update: 15 september 2021 (20.30 uur) - Lefevere verklaart rentree Bennett

Met de aanstaande rentree van Sam Bennett in het Kampioenschap van Vlaanderen is de soap tussen Bennett en Patrick Lefevere toe aan een nieuwe aflevering. De ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step is namelijk vastbesloten om de Ierse sprinter dit seizoen in nog zo veel mogelijk wedstrijden op te stellen. Dat voornemen komt doordat Bennett onlangs deelnam aan de wegwedstrijd van het EK.

De deelname van Bennett aan het EK kan volgens Het Nieuwsblad worden verklaard door de UCI-regel, die ploegen de mogelijkheid biedt om het salaris van renners te halveren die voor een periode van meer dan drie maanden niet wedstrijdfit zijn. Door deel te nemen aan het EK kon Bennett dat voorkomen. ‘Hij heeft zeven kilometer meegereden. Goed gezien van hem, want wij konden die selectie voor Ierland niet weigeren en hij vermijdt dat de UCI-regel in werking wordt gesteld’, zegt Lefevere in Het Nieuwsblad.

Lefevere ziet zich echter ook om een andere reden genoodzaakt om Bennett nog op te stellen dit seizoen. Dat heeft te maken met een andere UCI-regel. Die regel wordt overtreden als ploegen wedstrijdfitte renners voor een periode van langer dan zes weken niet opstellen, wat tot mogelijke sancties zou kunnen leiden. Aanvankelijk was die regel niet relevant omdat Bennett al voor een lange periode zou kampen met een knieblessure.

‘Vanaf nu gaat hij elke koers rijden, waarin we hem kunnen opstellen. Zondag rijdt hij ook mee in Gooik, dinsdag start hij in Vichte plus al wat er nadien nog komt. Hij heeft het zelf zo gewild. Ik vind het plots jammer dat de Ronde van Guangxi in China is geannuleerd. Als ik terug ben en ik kom Sam eens tegen, zullen we elkaar wel eens spreken’, aldus Lefevere in niet misverstaande bewoordingen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws