Update II | Merlier maakt kruis over Giro wegens elleboogblessure Wielrennen
Wielrennen

Update II | Merlier maakt kruis over Giro wegens elleboogblessure

Update II | Merlier maakt kruis over Giro wegens elleboogblessure

(23 april 2022) De kans dat Tim Merlier mee zal doen aan de Ronde van Italië vanaf 6 mei, lijkt klein. De Belg viel hard in Parijs-Roubaix en de gevolgen daarvan lijken niet op tijd opgelost voor de Giro.

Sporza meldt dat Merlier 'zo goed als zeker' een kruis moet maken over zijn deelname aan de Giro, zijn hoofddoel van dit seizoen. Merlier viel op zijn elleboog in de Hel van het Noorden en moest na de wedstrijd geopereerd worden aan die wond, die niet geheeld is voor de start van de Giro in Boedapest.

Een hard gelag voor de Belg van Alpecin-Fenix, die nochtans zijn zinnen had gezet op de Ronde van Italië. Merlier, die vorig jaar zijn eerste ritzege boekte in de Giro, zou aan de zijde van Mathieu van der Poel gaan strijden om de sprints.

Update - 24 april 2022 (10.10 uur): Merlier weer op de fiets

Gloort er toch wat hoop voor Tim Merlier wat betreft zijn deelname aan de Giro d'Italia? Mogelijk, want de Belgische sprinter zit alweer op de fiets na zijn vervelende valpartij in Parijs-Roubaix vorig weekend. Op Strava plaatste hij een trainingstocht van ruim zestig kilometer met de titel: 'Terug aan het werk'.

Hoeveel last de renner van Alpecin-Fenix van zijn elleboog had tijdens de tocht is niet bekend. Hij behaalde tijdens het ritje een gemiddelde snelheid van 33 kilometer per uur.

Update II - 27 april 2022 (11.55 uur): Merlier moet toch passen voor Giro

Het leek er even op dat Tim Merlier toch aan de start van de Giro d'Italia zou verschijnen, maar het bleek ijdele hoop. De Belg geraakt niet tijdig hersteld van zijn elleboogblessure en zal op 6 mei 2022 niet aan de start staan in Boedapest. De ploeg moet op zoek naar een vervanger, de kans dat dat Jasper Philipsen wordt is eerder klein, zo weet Sporza.

Bij zijn debuut in de Giro d'Italia in 2021 wist Merlier meteen een rit te winnen. De renner van Alpecin-Fenix won de tweede rit in een massasprint, voor Giacomo Nizzolo en Elia Viviani. Merlier kwam niet meer aan de start van de elfde etappe, wegens maag- en darmklachten. Een tweede ritzege zit er dit jaar dus niet in.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws