[Update] Trek-Segafredo ontkent geruchten rondom Hindley: 'Geen contract aangeboden' Wielrennen
Wielrennen

[Update] Trek-Segafredo ontkent geruchten rondom Hindley: 'Geen contract aangeboden'

[Update] Trek-Segafredo ontkent geruchten rondom Hindley: 'Geen contract aangeboden'

(16 april) Kopmannen en Team DSM, het lijkt een blijvend probleem te zijn. Volgens Het Nieuwsblad is Jai Hindley de volgende kopman die de ploeg na dit jaar lijkt te verlaten. Zijn naam zingt rond bij Israel Start-Up Nation en Trek-Segafredo.

Journalist Bram Vandecapelle van de Belgische krant gaat in een uitgebreid stuk dieper in op de problematiek rond Team DSM en Marc Hirschi, de laatste kopman die de ploeg van Iwan Spekenbrink op een niet zo fijne manier verliet. Daarbij meldt hij dat Jai Hindley 'de volgende kopman is die weg wil' bij de Nederlandse ploeg op een Duitse licentie. De Australiër, samen met Romain Bardet kopman in de komende Giro, zou in de belangstelling staan van Trek-Segafredo en Israel Start-Up Nation.

Een andere succesvolle pion van Team DSM, tweevoudig ritwinnaar in de Tour Søren Kragh Andersen, botste recent ook met zijn eigen ploeg volgens Het Nieuwsblad. 'Kragh Andersen wou op zijn nieuwe tijdritfiets zijn oude positie kopiëren, maar dat mocht niet van de ploeg. Na zijn vijfde plek in de tijdrit van Parijs-Nice ontstond er een geschil waarna de ploeg hem niet meer liet starten. Officieel wegens rugproblemen, maar de waarheid was dat hij in Nederland werd verwacht om duidelijkheid te scheppen over zijn positie.' Kragh Andersen heeft nog een contract tot eind 2022.

Update - 20 april 2021 (16:55 uur): Hindley lijkt te vertrekken bij DSM

Volgens het Nieuwsblad gaat Jai Hindley vertrekken bij Team DSM. De Australische renner kan volgens de Belgische krant vertrekken naar Trek-Segafredo. Hindley beleefde eind 2020 zijn doorbraak door tweede te worden in de Giro d'Italia achter Tao Geogeghan Hart. Trek-Segafredo heeft nu Vincenzo Nibali als kopman voor de grote rondes, maar de Italiaan is op leeftijd en heeft vooralsnog geen opvolger. Daarvoor hebben zij Hindley dus op het oog.

Update - 3 mei 2021 (11.00 uur): Team DSM wil Hindley graag behouden, maar erkent concurrentie

Team DSM heeft gereageerd op de hardnekkige geruchten dat Jai Hindley naar Trek-Segafredo kan vertrekken. De ploeg laat aan Cyclingnews weten dat het niet zeker is of de Australiër volgend jaar nog in hun shirt rijdt. 'We willen Jai graag behouden, maar we zijn daar niet honder procent zeker van.' Team DSM is vol lof over hun renner, maar erkent dat er ook andere ploegen naar zijn diensten verlangen. 'Hij is een geweldige atleet en een gewaardeerd onderdeel van ons team, maar er zijn ook andere ploegen die heb een grote klassementsrol willen geven in grote rondes.'

De huidige ploeg van Hindley wil niet te ver gaan om de renner langer aan zich te binden. Ze raakten al eerder grote kopmannen als Wilco Kelderman en Michael Matthews kwijt, maar de ploeg houdt vast aan de toekomstplannen en teamstrategie: 'We willen hem graag houden, maar er komen meer talenten naar boven met klassementspotentieel. We willen niet al onze klassementsambities richten op één renner.'

Update - 4 mei 2021 (15.25 uur): Teambaas Trek-Segafredo ontkent contractaanbieding aan Hindley

Een volgend nieuwtje in de soap rondom Jai Hindley. In de wandelgangen werd vernomen dat de Australiër van Team DSM een contract kan tekenen bij Trek-Segafredo, maar dat wordt nu ontkracht door Trek-Segafredo zelf. Teambaas Luca Guercilena laat aan Cyclingnews weten dat de geruchten ongegrond zijn. 'We hebben met de zaakwaarnemer gesproken en ook besproken welke renners geen contract meer hebben eind dit jaar, maar met niemand is een overeenkomst bereikt. We hebben niet eens onderhandeld, dus ik weet niet waar dit gerucht vandaan komt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws