Vos blijft geheimzinnig in jacht op eerste Luik-zege en Benoot 'weet waar het peloton echt zal gaan lijden' Wielrennen
Wielrennen

Vos blijft geheimzinnig in jacht op eerste Luik-zege en Benoot 'weet waar het peloton echt zal gaan lijden'

Vos blijft geheimzinnig in jacht op eerste Luik-zege en Benoot 'weet waar het peloton echt zal gaan lijden'

Het voorjaar van Visma | Lease a Bike was op een aantal vlakken een totale chaos. Grote kopmannen vielen uit, er was veel fysiek malheur en veelal moest er flink geschakeld worden om toch nog goede resultaten te behalen. Dus lukte hier en daar best wel en richting het einde van de klassiekercampagne schijnt weer iets meer de zon voor de geelzwarte brigade. Deze zet zondag volle bak in op Tiesj Benoot en Marianne Vos.

Voor Vos zijn er weinig koersen die ze nog niet gewonnen heeft in haar rijke loopbaan, maar Luik-Bastenaken-Luik is er één van. Dit seizoen toonde Vos zich goed van begin tot eind in de klassiekers. 'Ik ga wel zien hoe goed ik morgen ben. Ik kijk niet naar de concurrentie', vertelt ze aan Cyclingpro.net bij de ploegpresentatie. 'Ik heb er veel zin in. Het wordt zwaar en ook het weer zal, net als woensdag, weer invloed hebben. Maar dat is altijd zo. Morgen wordt wel oké. De sterksten blijven toch wel over. Met wat geluk kunnen we ver komen', blijft ze een beetje op de vlakte.

Benoot visualiseert cruciale fase in Luik: 'Daar zal het ontploffen, het peloton zal lijden'

Benoot is gemotiveerd om in Luik nog een flinke top tien-plek te scoren. 'Ik ga voor het podium. Ik denk dat de Ardense klassiekers het beste bij me passen. Ik ben hier vaak goed, omdat we aan het einde van de campagne zitten. Zeker na de hoogtestage. Ik verwacht een heel zware dag. UAE Team Emirates zal een harde koers willen en iedereen willen lossen, vooral Mathieu van der Poel.'

'Zij zullen een groepje laten gaan en dan hard gaan rijden. Ze zullen iedereen laten lijden in het peloton, dat zal exploderen. Vanaf daar gaat het erom om mee te zitten en dan moeten de benen gewoon goed zijn.' Benoot ging ook nog kort in op het herstel van enkele ploegmaats. 'Jonas (Vingegaard, red.) is naar huis en met Wout gaat het goed. Ik hoop zo erg dat Jonas naar de Tour kan, dat zou geweldig zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws