Wellens, Cosnefroy en Barguil teleurgesteld na Waalse Pijl: 'Het is frustrerend' Wielrennen
Wielrennen

Wellens, Cosnefroy en Barguil teleurgesteld na Waalse Pijl: 'Het is frustrerend'

Wellens, Cosnefroy en Barguil teleurgesteld na Waalse Pijl: 'Het is frustrerend'

De Waalse Pijl kende met Dylan Teuns een verrassende winnaar, maar waar er winnaars zijn, zijn er ook verliezers. Zo kon Søren Kragh Andersen zijn aanval in de finale niet belonen met een mooie ereplaats en waren Warren Barguil, Benoît Cosnefroy en Tim Wellens na afloop niet tevreden met hun resultaat.

Kragh Andersen (40e) was na afloop de enige die redelijk tevreden kon terugkijken op zijn prestatie. De 27-jarige Deen van Team DSM probeerde in de slotfase de niet te ontlopen groepssprint op de Muur van Hoei, toch te voorkomen, Zijn poging strandde echter goed en wel voordat hij aan de slotklim was begonnen, maar dat deerde hem na afloop niet. 'De jongens hebben echt goed werk geleverd door me tijdens de wedstrijd zo lang mogelijk te helpen. Ik was heel blij dat ik in de finale een actie kon uitrichten, ook al is het uiteindelijk niet gelukt. We zijn blij met het gevoel', zo valt te lezen op het Twitterkanaal van Team DSM.

Barguil (9e) was de enige van de vier renners die zich na afloop terugvond in de top tien van de daguitslag, maar daar was de Fransman van Team Arkéa Samsic niet tevreden over. 'Ik ben zeker teleurgesteld. Ik kwam niet om als negende te eindigen. Ik had geen geweldige dag, maar gewoon oké. Het is een plaats in de top 10, dus het valt mee. Maar het is frustrerend, want ik kwam naar deze race om in ieder geval in de top vijf te eindigen', zo laat hij na afloop weten op de ploegsite.

Cosnefroy vond niet de benen van de Amstel en Brabantse Pijl

Cosnefroy (13e) toonde de laatste tien dagen uitstekende vorm met tweemaal een tweede plek in de Amstel Gold Race en de Brabantse Pijl. Van die sterke benen was hij woensdag naar eigen zeggen een stukje verwijderd. 'Het was een geweldige collectieve race. De jongens hebben de hele dag geweldig werk geleverd. Ik was goed beschermd, maar In de finale waren het de benen die spraken en die waren vandaag niet top. Het was verre van wat ik had gehoopt voor vandaag. Ik ben teleurgesteld voor het team, maar dat doet niets af aan de vorm die ik heb voor zondag. Ik hoop revanche te kunnen nemen', zo laat hij via zijn ploeg AG2R Citroën Team via Twitter weten.

Wellens (23e) ten slotte hoopt vooral zondag zijn kans te pakken in Luik-Bastenaken-Luik. De Belg van Lotto Soudal zat in de finale goed van voren, maar kwam er in de laatste honderden meters niet aan te pas. 'Zoals elk jaar kwam het allemaal neer op de laatste keer Muur van Hoei. Ik was goed gepositioneerd, voelde me goed, maar uiteindelijk ben ik niet echt blij met mijn eindresultaat. Het goede gevoel van de wedstrijd kan ik echter meenemen naar Luik-Bastenaken-Luik zondag', zo laat hij via het Twitterkanaal van Lotto Soudal weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws