Van Aert en viervoudig etappewinnaar Kooij wachten nog op prijzengeld Tour of Britain: 'Kwestie die we erven' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert en viervoudig etappewinnaar Kooij wachten nog op prijzengeld Tour of Britain: 'Kwestie die we erven'

Van Aert en viervoudig etappewinnaar Kooij wachten nog op prijzengeld Tour of Britain: 'Kwestie die we erven'

Opvallend nieuws dat volgt op de berichten over de Tour of Britain van afgelopen week. Terwijl British Cycling er alles aan doet om de editie van 2024 in goede banen te leiden, heeft Cycling Weekly maandagmiddag bekend gemaakt dat het prijzengeld van de editie van 2023 nog helemaal niet is uitgekeerd. Zo heeft dus onder andere winnaar Wout van Aert nog geen beloning ontvangen voor zijn prestaties aan de andere kant van de Noordzee.

Vorig jaar september won Van Aert het eindklassement in de Tour of Britain namens Jumbo-Visma. Olav Kooij won er meerdere etappes. Racepromotor SweetSpot, dat de editie van vorig jaar nog organiseerde, ging onlangs failliet. Op de site van de 2023-editie zou nog te zien zijn dat er in de Tour of Britain ruim 113.00 euro aan prijzengeld te verdienen zou zijn. Adam Hansen, oud-renner en onder meer de recordhouder van het uitrijden van de meeste grote rondes achter elkaar, zou hebben gemeld dat de rennersvakbond CPA nu verantwoordelijk is voor het uitkeren van het geld.

Vakbond draagt nu verantwoordelijkheid voor het geld: 'Federatie en UCI moeten er uit komen'

De vakbond zou al aan de gang zijn om het geld uiteindelijk in de goede handen te krijgen. 'De CPA is al bezig met een manier om achter het geld aan te gaan', stelt Hansen, die voorzitter is van de vakbond. 'Als er na het liquidatieproces (in dit geval dus van SweetSpot) wordt geconcludeerd dat er niet genoeg geld is vanuit de curator om het geld te betalen, verschuift de verantwoordelijkheid naar de nationale federatie. Die neemt de schulden over. Op de een of andere manier zullen de renners hun geld dus krijgen als de editie van 2024 doorgaat.'

'De nationale federatie en de UCI moeten nu een oplossing vinden', zegt Jon Dutton, CEO van British Cycling. 'Het is onderdeel van een aantal kwesties die we erven. We moeten het vertrouwen en de geloofwaardigheid tussen alle partijen in deze kwestie weer opbouwen.' Er is nog weinig duidelijk over het vervolg van de Tour of Britain en hoe de komende editie eruit zal zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws