Wright met glimlach na tweede plek: 'De hitte? In de kopgroep is het dan fijner voor een Britse jongen' Wielrennen
Wielrennen

Wright met glimlach na tweede plek: 'De hitte? In de kopgroep is het dan fijner voor een Britse jongen'

Wright met glimlach na tweede plek: 'De hitte? In de kopgroep is het dan fijner voor een Britse jongen'

Fred Wright liet zich in de etappe naar Saint-Étienne voor de derde maal in deze Tour de France in positieve zin zien. De Brit greep net naast de ritzege, maar sprak na afloop met een glimlach van oor tot oor de pers toe. 'Ik wist waar ik het moest proberen, maar eerlijk: ik had de benen niet', klonk het.

Wright, eerder al mee in de ritten naar Lausanne en Megève, was present in een ijzersterke kopgroep met Mads Pedersen (de winnaar), Quinn Simmons, Filippo Ganna, Stefan Küng, Hugo Houle en Matteo Jorgenson. 'Dat was al een zware dobber', gaf hij na afloop te kennen aan onder meer Eurosport.

Wright: 'Meezitten was al niet gemakkelijk'

'Ik was mee en dat stemde mij eigenlijk al tevreden. Het ging niet gemakkelijk', doelde hij op het razende tempo waarmee het peloton in de eerste wedstrijduren van start ging. De hitte in Frankrijk deerde hem niet, zo vertelde de man uit Londen.

'Sterker nog: in de ontsnapping is het fijner. Je krijgt constant ijs over je heen, en dat is niet slecht voor een Britse jongen als ik', grapt Wright, die het in de absolute finale nog probeerde met een getelefoneerde aanval.

'Ik wist dat ik het op dat laatste heuveltje moest proberen, maar eerlijk: ik had de benen niet', geeft hij toe. 'Ik hield iedereen in de gaten, maar Pedersen was uiteindelijk gewoon de betere. Ik hield iedereen vooraan in de gaten, maar Mads is altijd iemand die lastig te kloppen is', aldus de nummer zeven van de Ronde van Vlaanderen van dit jaar.

De hardrijder uit Groot-Brittannië was wel wat verrast door de vroege schifting die Pedersen doorvoerde. 'Ik had niet verwacht dat Mads als eerste zou gaan, maar eerder Jorgenson of Küng', liet de podiumklant van deze rit nog weten. 'Dat geeft zijn kracht wel aan', concludeert de coureur van Bahrain Victorious.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws