Vingegaard met schaafwonden na dramadag Jumbo-Visma: 'Gebeurt in het wielrennen' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard met schaafwonden na dramadag Jumbo-Visma: 'Gebeurt in het wielrennen'

Vingegaard met schaafwonden na dramadag Jumbo-Visma: 'Gebeurt in het wielrennen'

Jonas Vingegaard en zijn ploeg Jumo-Visma kenden een dramatische vijftiende etappe in de Tour de France. Waar de opgave van Primoz Roglic voorafgaand nog enigszins verwacht was en nog een grote ramp, veranderde dat met de opgave van Steven Kruijswijk na een nare val. Tot overmaat van ramp ging de drager van de gele trui zelf ook tegen het asfalt, alsook Ties Benoot.

Na afloop viel er voor Vingegaard dan ook niet veel positiefs te melden. ‘Vandaag was een slechte dag voor ons. Steven moest de koers verlaten na een zware val, Tiesj en ik gingen daarna ook tegen de grond’, zegt de gele trui in het flashinterview. De Deense ronderenner kwam goed weg bij zijn tuimelpartij. ‘Ik ben oké na mijn valpartij, ik hoop dat ik het zelfde kan zeggen over Tiesj. Hij viel voor mij, ik kon niets meer doen. Jammer genoeg zijn dat zaken die gebeuren in het wielrennen.’

Helemaal schadevrij is Vingegaard niet, dat viel uit de beelden onderweg al op te maken. ‘Ik heb gewoon wat schaafwonden aan de linkerkant van mijn lichaam’, aldus Vingegaard, die voor de slotweek nog op vijf ploegmaats kan rekenen: Benoot, Wout van Aert, Sepp Kuss, Christophe Laporte en Nathan Van Hooydonck.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws