Welke cross-klassiekers zijn de verliezers van programma Van der Poel en van Aert? 'Hopen op Pidcock, hè' Veldrijden
Veldrijden

Welke cross-klassiekers zijn de verliezers van programma Van der Poel en van Aert? 'Hopen op Pidcock, hè'

Welke cross-klassiekers zijn de verliezers van programma Van der Poel en van Aert? 'Hopen op Pidcock, hè'

Het steeds later starten in het veldritseizoen van Mathieu van der Poel en Wout van Aert heeft voor de organisatoren van alle crossen uiteraard gevolgen. Nu beide heren hun programma bekend hebben gemaakt voor de winter, weten we ook wie de verliezers zijn op de kalender.

Op de veldritkalender kunnen we dit jaar lang door scrollen, want hoewel Van Aert op 9 december in Essen al een eerste cross rijdt, beginnen Van der Poel en hij er op 22 december in Mol pas echt aan. Geen Boom dus op 2 december, geen Val di Sole op de tiende, geen Namen en ook geen Herentals. Laatstgenoemde had op 16 december hoop op Van Aert, voor wie Herentals zijn woonplaats is. Het mocht echter niet zo zijn. 'Uit wat ik heb begrepen, staat uitgerekend in die periode de eerste ploegstage op het programma. Daar ligt de nadruk iets minder op fietsen maar eerder op fotoshoots, passen van kledij… En daar kon Wout niet onderuit', zo legt Erwin Vervecken, organisator van de X2O-cross in Herentals uit bij Het Nieuwsblad.

Normaliter zit Herentals in de eerste week van januari, maar heel veel organisatoren wilden daar zitten op de kalender, juist omdat Van der Poel en Van Aert ieder jaar later beginnen. 'Het wordt weer een superdrukke eindejaarsperiode', zegt Vervecken, die dit keer verkeerd gokte met de datum van zijn wedstrijd. 'Ach, vorig jaar was Essen het kind van de rekening. Daar stond haast niemand aan de start. Nu krijgen zij plots Wout, die er zijn eerste wedstrijd rijdt. Binnen onze organisaties zijn vooral Mol en Baal de topaffiches. In Mol zullen Wout en Mathieu voor het eerst elkaar in de ogen kijken. Het ene jaar is het andere niet.'

Herentals (en anderen) hopen op Pidcock

Gelukkig voor de Belg is er nog een derde wereldtopper in het veldrijden, die zijn programma nog niet bekend maakte. Tom Pidcock begon er vorig jaar vroeg aan, en dus heeft Vervecken de hoop dat de Brit van INEOS Grenadiers wél langskomt. 'Hopen op Pidcock, hé. Die is zijn ei nog aan het leggen maar hij zou niet weigerachtig staan tegenover Herentals en ook in Baal zou hij aan de start verschijnen. Maar het is zoals je zegt: het is een ingewikkelde puzzel om te leggen en je weet op voorhand zelden waar de puzzelstukken terecht zullen komen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws