Van Aert noemt dropper post Mohoric alleen mentaal voordeel (en kiest in Milaan-Sanremo voor ander trucje) Wielrennen
Wielrennen

Van Aert noemt dropper post Mohoric alleen mentaal voordeel (en kiest in Milaan-Sanremo voor ander trucje)

Van Aert noemt dropper post Mohoric alleen mentaal voordeel (en kiest in Milaan-Sanremo voor ander trucje)

Wout van Aert is Milaan-Sanremo zaterdagochtend niet begonnen met een speciaal zadel, zo gaf hij voor de start aan bij de NOS. Vorig jaar won Matej Mohoric, naar eigen zeggen door een dropper-zadel, waarmee hij de afdaling van de Poggio harder naar beneden kon. Van Aert gelooft daar niet zo in.

'Nee, het heeft niet in mijn gedachten gespeeld om dat ook zo te doen. Het was een heel mooi verhaal, maar Mohoric is vooral een heel goede daler', zo legt Van Aert uit. Mohoric sloeg in de afzink een jaar geleden een flinke kloof op de Poggio en werd niet meer teruggezien.

Mentaal was het aparte mountainbike-zadel - waarmee Mohoric zijn zadel kon laten zakken - wel een voordeel, denkt de Belg van Jumbo-Visma. 'Het zal hem vertrouwen hebben gegeven dat hij iets speciaals had. Dat kan zeker geholpen hebben, maar ik denk niet dat dit op de weg een grote toekomst heeft.'

Van Aert heeft zijn eigen trucje

Van Aert koos zaterdag in Milaan-Sanremo wel voor zijn eigen trucje. Alhoewel, trucje... Hij startte La Primavera met slechts één blad voor. Volgens Jumbo-Visma en de renner een stukje lichter en op de Cipressa en Poggio zal Van Aert zijn lichtste verzet van het binnenblad niet nodig hebben, zo klonk de uitleg.

Oud-prof Michael Rasmussen dacht er het zijne van via social media. 'Als zijn ketting eraf valt, kan hij flink in de problemen komen om hem er weer op te krijgen', zo zegt de Deen. 'Aqua Blue heeft het enkele jaren geleden geprobeerd met één voorblad en zij hadden er geen plezier van. Hopelijk wordt de finale niet gekleurd door mechanische pech.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws