Van Aert verwacht Van der Poel tegen te komen op WK: 'Raar als hij niet zou starten' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert verwacht Van der Poel tegen te komen op WK: 'Raar als hij niet zou starten'

Van Aert verwacht Van der Poel tegen te komen op WK: 'Raar als hij niet zou starten'

Wout van Aert houdt er rekening mee dat hij zijn eeuwige rivaal Mathieu van der Poel zal treffen op het WK wielrennen in Vlaanderen. Er is nog wat onduidelijkheid of dat daadwerkelijk het geval zal zijn, gezien de aanhoudende rugproblemen van Van der Poel.

De Nederlander is opgenomen in de WK-selectie van bondscoach Koos Moerenhout, maar wacht met een definitief oordeel tot aankomende dinsdag, als hij de Primus Classic (zaterdag), Gooikse Pijl (zondag) en GP Denain (dinsdag) gekoerst heeft. Van Aert ziet het als een goed teken dat Van der Poel nog enkele wedstrijden rijdt. 'Het zou raar zijn als Mathieu niet zou starten. Als ik nu lees dat hij de komende dagen drie koersen gaat rijden...'

'Het is goed dat Mathieu hersteld is', geeft Van Aert aan voor de camera van de NOS. 'Maar ik kijk naar mezelf. Of ik nu Mathieu of alle andere beste renners van de wereld moet kloppen, het is even moeilijk', aldus de kopman van de Belgische formatie van Sven Vanthourenhout. Van der Poel en Van Aert kwamen nog nooit tegen elkaar uit op een WK wielrennen op de weg bij de elite, maar komen elkaar in de cross al jaren tegen in de mondiale titelstrijd.

Van Aert: 'Het is nu aan mij om te presteren'

Van Aert is ondertussen wel gewend aan de druk, stipt hij aan. 'Ik ben het gewend om onder die druk te presteren. Ik heb ook niet onder stoelen of banken gestoken dat ik hier een absoluut hoofddoel van heb gemaakt', aldus Van Aert. 'Het is nu aan mij om te presteren.'

Van Aert start aankomende zondag in de individuele tijdrit, die hij naar eigen zeggen minder goed voorbereid heeft dan de wegrit. Vrijdag vertelde hij al op een persconferentie dat hij desondanks aan de start staat met de ambitie om te winnen, net zoals hij ook in de wegrit van volgende week zondag wil scoren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws