Van Baarle analyseert eerste Vueltaweek: 'Dat Jakobsen hier wint, is speciaal voor mij' Wielrennen
Wielrennen

Van Baarle analyseert eerste Vueltaweek: 'Dat Jakobsen hier wint, is speciaal voor mij'

Van Baarle analyseert eerste Vueltaweek: 'Dat Jakobsen hier wint, is speciaal voor mij'

Dylan van Baarle maakt onderdeel uit van de INEOS Grenadiers ploeg die momenteel in de Vuelta a España probeert het algemeen klassement te winnen. Dat gaat lastig, aangezien Roglic voorlopig heer en meester is. Gecombineerd met het tijdsverlies van Egan Bernal en Adam Yates, de kopmannen van de Britse ploeg, moet er wat speciaals geprobeerd worden om nog te winnen.

Van Baarle lijkt dit ook door te hebben. In zijn blog op de site van INEOS Grenadiers, vertelt de Nederlander wat zijn ploeg met Roglic aan moet. 'We proberen hem te isoleren, zodat wij met meerdere jongens tegen hem als eenling kunnen strijden. Maar wanneer er iemand zo goed is als hij, wordt het lastig om hem te verslaan. Zijn niveau na de spelen is echt super hoog. Gelukkig staan Yates en Bernal er nog prima voor in het klassement.'

De wegkapitein doet ook zijn zegje over de zeges van Fabio Jakobsen in de Vuelta. 'Jakobsen is heel belangrijk voor mij, en ik word super gelukkig wanneer ik hem zie koersen in deze ronde. Voor het peloton als geheel was zijn eerste overwinning hier echt een heel groot moment. Fabio is een goede vriend van me, en toen we na de voorjaarsklassiekers (die Jakobsen nog niet kon rijden, red) praatten over de Vuelta, hoopten we beiden enorm dat hij kon starten... Een paar maanden later heeft hij twee etappezeges op zijn naam, en de groene trui om zijn schouders. Dit is heel speciaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws