Van Baarle een trotse zilveren man: 'Drie weken geleden kon ik nog niet eens lopen' Wielrennen
Wielrennen

Van Baarle een trotse zilveren man: 'Drie weken geleden kon ik nog niet eens lopen'

Van Baarle een trotse zilveren man: 'Drie weken geleden kon ik nog niet eens lopen'

Niet Mathieu van der Poel, maar Dylan van Baarle mocht namens de Nederlandse equipe een zilveren medaille in ontvangst nemen bij het WK wielrennen. De 29-jarige renner, die eerder dit seizoen nog een scheurtje in zijn bekken opliep, is maar wat blij met die prestatie: 'Het is echt bizar.'

Na de huldiging zocht de NOS de kersverse nummer twee van de wereld op. 'Ik besef het nog niet helemaal, drie weken geleden kon ik nog niet eens lopen', jubelt Van Baarle. 'Toen ik in de achtervolgende groep zat, wist ik dat ik voor het podium mee kon doen.' Zo geschiedde, want achter winnaar Julian Alaphilippe mocht Van Baarle gaan sprinten voor een medaille. 'Ik weet dat ik niet de rapste ben, maar de mannen gingen vanuit de bocht al vroeg aan, wat in mijn voordeel was. Uiteindelijk kon ik er mooi overheen gaan.'

In de Vuelta a España liep de Nederlander een scheurtje in zijn bekken op, waardoor het halen van het WK een race tegen de klok leek te gaan worden. 'De eerste week mocht en kon ik niet lopen. Erna heb ik intensieve fysiobehandelingen gehad en ben ik rustig gaan opbouwen. Het was precies genoeg tijd om hier in orde te kunnen zijn. Als het WK vijf dagen eerder was geweest, was het waarschijnlijk net te kort dag geweest. Gelukkig is het nu zondag en sta ik hier met zilver', vertelt hij trots.

Van Baarle kijkt uit naar Parijs-Roubaix

Tijdens de koers zocht Van Baarle zijn kopman Van der Poel regelmatig op om de stand van zaken te bespreken. 'Ik vroeg Mathieu wat ik voor hem kon doen en hij zei dat ik mee moest sluipen in de goede ontsnapping. Dat heb ik gedaan, en dan eindigt het zo, echt bizar.' Volgende week verschijnt Van Baarle aan de start van Parijs-Roubaix. 'Ik heb heel veel tijd in mijn herstel gestoken om deze twee wedstrijden te kunnen halen. We zullen zondag zien wat het gaat brengen', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws