Colbrelli kan favorietenrol niet waarmaken op WK: 'Moest teveel renners in de gaten houden' Wielrennen
Wielrennen

Colbrelli kan favorietenrol niet waarmaken op WK: 'Moest teveel renners in de gaten houden'

Colbrelli kan favorietenrol niet waarmaken op WK: 'Moest teveel renners in de gaten houden'

Sonny Colbrelli werd door veel insiders getipt als dé uitdager van Wout van Aert en Mathieu van der Poel, maar ook de Italiaan zag Julian Alaphilippe er vandoor gaan met de wereldtitel. De Europees Kampioen werd uiteindelijk tiende.

Het zal Colbrelli wellicht niet lekker zitten, want bij de eerste échte aanval van Alaphilippe was hij de enige die de Fransman kon volgen. Op het moment van de beslissende aanval reed Colbrelli met Giacomo Nizzolo op kop, maar reageerde hij niet op de aanval van Alaphilippe. 'Ik kon niet iedereen in de gaten houden', klonk het na afloop voor de camera van de RAI.

Het was sowieso niet echt de dag van Italië, die Matteo Trentin en Davide Ballerini uit koers zagen verdwijnen na een val en Gianni Moscon met een lekke band. Desondanks waren ze met Andrea Bagioli, Nizzolo en Colbrelli nog goed vertegenwoordigd in de kopgroep. 'Als de andere jongens er nog waren geweest, was het wellicht een ander verhaal geweest. Het hoort echter bij de sport.'

'Ik wil mijn teamgenoten dan ook bedanken voor het werk dat ze gedaan hebben. Het was een ontzettend zware koers, met krankzinnig veel aanvallen en een zeer lange finale', besluit Colbrelli zijn verhaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws