Roglic komt niet uit de verf op WK in Vlaanderen: 'Moet nog veel leren op dit soort parcoursen' Wielrennen
Wielrennen

Roglic komt niet uit de verf op WK in Vlaanderen: 'Moet nog veel leren op dit soort parcoursen'

Roglic komt niet uit de verf op WK in Vlaanderen: 'Moet nog veel leren op dit soort parcoursen'

Het was voor Primoz Roglic niet gemakkelijk om te hervatten met een WK wielrennen in Vlaanderen na zijn Vuelta-zege. De Sloveen eindigde uiteindelijk als 48e, zonder een rol van betekenis in de diepe finale.

Roglic sprak van een 'zware herstart' na de Ronde van Spanje, die hij voor de derde maal wist te winnen. 'Het ging echt heel hard hier, het is ook totaal anders koersen dan in de Vuelta. Het leek wel een criterium van één dag', aldus de Sloveen na afloop van het WK tegen Eurosport.

Het was voor Roglic zijn eerste kennismaking met enkele kasseien. 'Ik moet nog veel leren op zo'n parcours als hier, maar ik zeg altijd: 'Als je er niet bent, maak je helemaal geen kans.'' Uiteindelijk was Matej Mohoric de beste Sloveen, op plek veertien. 'We hebben als Slovenië actief gereden en hadden iemand in de beslissende kopgroep. We mogen tevreden zijn', analyseert Roglic.

'Het is totaal anders koersen dan in de Vuelta'

Primoz Roglic

Roglic wil in de toekomst graag scoren op het WK. 'Dan zal het echter wel op een ander parcours moeten zijn', stelt de coureur van Jumbo-Visma, die zich nu richt op het Italiaanse najaar. 'Ik rijd de Giro dell' Emilia, Milaan-Turijn en de Ronde van Lombardije. Het hele pakket, haha.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws