Van der Poel en Philipsen speerpunten in Tour de France-selectie Alpecin-Deceuninck Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel en Philipsen speerpunten in Tour de France-selectie Alpecin-Deceuninck

Van der Poel en Philipsen speerpunten in Tour de France-selectie Alpecin-Deceuninck

Ook Alpecin-Deceuninck heeft zijn selectie voor de Tour de France bekendgemaakt. Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen zijn de twee speerpunten binnen het team. Kersvers Belgisch kampioen Tim Merlier maakt zoals verwacht geen deel uit van de selectie.

Van der Poel is uiteraard dé blikvanger binnen de selectie van de Belgische formatie. De Nederlander won vorig jaar de tweede rit met aankomst op de Mûr-de-Bretagne. Hij droeg ook zes dagen de gele trui, alvorens uit de Tour te stappen met het oog op de Olympische Spelen in Tokio. Van der Poel zal opnieuw voor ritzeges gaan, de groene trui is naar eigen zeggen geen doel. Na de Giro d'Italia - die hij volledig uitreed - is het al de tweede grote ronde dit jaar voor de Nederlandse alleskunner.

Géén Merlier, Philipsen spurter van dienst

Naast Van der Poel moet ook Philipsen voor ritzeges zorgen voor Alpecin-Deceuninck. De Belg sprintte in de Tour van 2021 maar liefst zes keer naar een top-drie notering, maar kon geen enkele keer winnen. Daar wil Philipsen nu verandering in brengen. De vorm is alvast goed, zo bewees hij in de Ronde van België en op het Belgisch Kampioenschap afgelopen zondag. De nog altijd maar 24-jarige Philipsen zat mee in de kopgroep, kreeg af te rekenen met pech, en sprintte uiteindelijk nog naar een derde plaats. De driekleur moest hij laten aan Merlier, die niet in de selectie zit voor de Tour de France. De ploegleiding zal dus tijdens de Tour geen keuze moeten maken tussen beide topprinters, wat vorig jaar wel het geval was.

Naast Van der Poel en Philipsen lijken ook Silvan Dillier en Michael Gogl op papier renners die, vanuit de vlucht, voor ritwinst kunnen gaan. De andere namen binnen de selectie zijn Alexander Krieger, Edward Planckaert, Guillaume Van Keirsbulck en Kristian Sbaragli.

Selectie Alpecin-Deceuninck Tour de France 2022

Mathieu van der Poel

Silvan Dillier
Alexander Krieger
Edward Planckaert
Jasper Philipsen
Guillaume Van Keirsbulck
Kristian Sbaragli
Michael Gogl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws