Van der Poel en Vollering wielrenners van het jaar in Nederland, ook Pieterse en Jumbo-Visma in de prijzen Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel en Vollering wielrenners van het jaar in Nederland, ook Pieterse en Jumbo-Visma in de prijzen

Van der Poel en Vollering wielrenners van het jaar in Nederland, ook Pieterse en Jumbo-Visma in de prijzen

Mathieu van der Poel en Demi Vollering zijn maandag uitgeroepen tot wielrenners van het jaar in Nederland. Van der Poel veroverde de zogeheten Gerrit Schulte Trofee voor de derde keer in zijn carrière, terwijl Vollering de Keetie van Oosten-Hage Trofee voor het eerst mee naar huis nam.

2023 was natuurlijk een absoluut topjaar voor de nu 28-jarige Van der Poel, die zich aan het begin van het kalenderjaar tot wereldkampioen veldrijden kroonde. In de voorjaarsklassiekers kraaide hij victorie in zowel Milaan-San Remo als Parijs-Roubaix, om vervolgens in augustus als erg smakelijke kers op de taart het WK op de weg te winnen. Vorig jaar ging de titel bij de mannen naar Dylan van Baarle.

Pieterse talent van het jaar, Jumbo-Visma wielerploeg van het jaar

De 27-jarige Vollering volgt op haar beurt haar aartsrivale Annemiek van Vleuten op. Ook voor Vollering was er nauwelijks een beter jaar denkbaar. Ze won voor het eerst de Tour de France Femmes en daarnaast ook Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl, de Amstel Gold Race, de Strade Bianche en Dwars door Vlaanderen. Ze werd tweede in de Vuelta en greep zilver bij het WK op de weg, achter teamgenote Lotte Kopecky.

Puck Pieterse werd uitgeroepen tot talent van het jaar. De veelzijdige renster van Fenix-Deceuninck ontving daarmee de Gerrie Knetemann Trofee. De 21-jarige dame uit Amersfoort werd Europees kampioene in het veldrijden en het mountainbiken. In die laatste tak van sport won ze ook het Wereldbekerklassement. De succesformatie Jumbo-Visma werd ten slotte uitgeroepen tot wielerploeg van het jaar. En dat is niet heel gek, daar de ploeg in totaal 69 zeges boekte en alle drie de grote rondes wist te winnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws