Van der Poel, Lavreysen, Jumbo-Visma en Zeeman genomineerden bij Sportgala, Vollering en Van Vleuten ontbreken Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel, Lavreysen, Jumbo-Visma en Zeeman genomineerden bij Sportgala, Vollering en Van Vleuten ontbreken

Van der Poel, Lavreysen, Jumbo-Visma en Zeeman genomineerden bij Sportgala, Vollering en Van Vleuten ontbreken

Woensdag 20 december wordt het Sportgala weer georganiseerd en in aanloop naar dat evenement hebben organisators NOC*NSF en de NOS de genomineerden bekendgemaakt voor de beste Sportvrouw, Sportman, Sportploeg, Paralympische sporter en Coach van het Jaar. Onder andere Mathieu van der Poel, Harrie Lavreysen en Jumbo-Visma maken kans op een prijs.

Zo zijn Van der Poel en Lavreysen twee van de drie genomineerden bij de verkiezing Sportman van het Jaar. De twee moeten het opnemen tegen Max Verstappen, die er met kop en schouders bovenuit stak in de Formule 1.

Ondanks een flinke delegatie aan vrouwelijke wielrenners op de shortlist van Sportvrouw van het Jaar, zien we geen Fem van Empel, Puck Pieterse, Tour de France Femmes-winnares Demi Vollering en de afgezwaaide Annemiek van Vleuten terug. Wel zijn Femke Bol (atletiek), Sifan Hassan (atletiek) en Karolien Florijn (roeien) genomineerd.

De Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma maakt kans om Sportploeg van het Jaar te worden. Merijn Zeeman, sportief manager bij de ploeg, is op zijn beurt weer genomineerd als Coach van het Jaar.

Bij de Parasportman van het Jaar zien we Daniel Abraham Gebru terug. Het tandemduo in het parabaanwielrennen (Tristan Bangma en Patrick Bos) zijn dan weer genomineerd bij de Parasportploeg van het Jaar.

Benieuwd naar alle genomineerden voor alle prijzen? Dan kun je op deze link klikken, daar heeft de NOS alles samengevat in enkele infographics.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws