Van der Poel maakt kans op titel Sportman van het Jaar, veel wielrenners- en rensters op shortlist Sportgala Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel maakt kans op titel Sportman van het Jaar, veel wielrenners- en rensters op shortlist Sportgala

Van der Poel maakt kans op titel Sportman van het Jaar, veel wielrenners- en rensters op shortlist Sportgala

Woensdag 20 december wordt het Sportgala weer georganiseerd en in aanloop naar dat evenement hebben organisators NOC*NSF en de NOS de shortlists bekendgemaakt voor de beste Sportvrouw, Sportman, Sportploeg, Paralympische sporter en Coach van het Jaar. Daarop zijn veel wielrenners c.q. fietsers vertegenwoordigd.

Te beginnen met de titel Sportman van het Jaar: daarvoor is een shortlist van elf namen opgesteld, met daarbij uiteraard wereldkampioen wielrennen Mathieu van der Poel. Verder zijn ook baanwielrenners Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland vertegenwoordigd, alsook BMX'er Niek Kimmann. Zij nemen het onder meer op tegen Formule 1-coureur Max Verstappen.

Bij de dames zien we eveneens een stevige wielerdelegatie: de veelzijdige rensters Fem van Empel en Puck Pieterse staan op de shortlist van veertien namen, waar we uiteraard ook Tour de France Femmes-winnares Demi Vollering en de afgezwaaide Annemiek van Vleuten treffen. Afgelopen jaar moest die laatste tot frustratie van vele wielervolgers de titel aan Irene Schouten laten, die ook nu weer ertussen staat. De concurrentie is verder zeker niet mals, met onder meer hardloopsters Sifan Hassan en Femke Bol en schaatsster Jutta Leerdam.

Zeeman en Jumbo-Visma ook aanwezig op shortlists voor prijzen op Sportgala

Jumbo-Visma maakt daarnaast kans op de titel Sportploeg van het Jaar. De Nederlandse formatie schreef afgelopen seizoen geschiedenis door de Giro, Tour én Vuelta te winnen. Ook de baansprinters en koppelkoers-mannen Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik maken kans in die categorie.

Tot slot de Sportcoach van het Jaar: daar staat Jumbo-Visma-ploegleider Merijn Zeeman tussen de genomineerden, evenals offroad-bondscoach Gerben de Knegt. Op 10 december worden de shortlists in alle categorieën teruggebracht tot drie namen, waarna we op 20 december bij het Sportgala weten wie de verschillende titels binnen weten te harken.

Benieuwd naar alle genomineerden voor alle prijzen? Dan kun je op deze link klikken, daar heeft de NOS alles samengevat in enkele infographics.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws