Van der Poel over 'leuke warm-up' Mixed Relay: 'Het is gewoon hard trappen' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel over 'leuke warm-up' Mixed Relay: 'Het is gewoon hard trappen'

Van der Poel over 'leuke warm-up' Mixed Relay: 'Het is gewoon hard trappen'

Voordat Mathieu van der Poel zondag de wegrit van het WK wielrennen in Australië rijdt, staat hij woensdag aan de start van het onderdeel Mixed Relay. ‘Het is iets nieuws, dus daar ben ik altijd wel voor in.’

Van der Poel ziet het relatief nieuwe onderdeel dus wel zitten. Wel is het rijden van een ploegentijdrit lang geleden voor de Nederlander. ‘Ik kan me de laatste keer niet meer herinneren. Ik denk dat het ergens bij de junioren was, op gewone fietsen. Het is dus echt lang geleden.’ Naast Van der Poel bestaat de Nederlandse selectie uit Bauke Mollema, Daan Hoole en de vrouwen Riejanne Markus, Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk. Eerst rijden de mannen een ronde, waarna de vrouwen het onderdeel afsluiten.

Ook de tijdritfiets haalt Van der Poel niet dagelijks van stal. ‘Dat was voor de proloog van de Tour. Het is niet dat ik het echt heb voorbereid. Het is gewoon hard trappen. En je bent met drie. Het is leuke warm-up voor het weekend en we maken met het Nederlandse team ook gewoon kans, dat is wel leuk’, aldus Van der Poel in gesprek met het AD.

Van der Poel: 'Gaat een heel open wedstrijd worden'

Nadat Van der Poel een week geleden de GP Wallonie won, liet hij de Primus Classic enkele dagen later schieten. Wat was daarvoor de reden? ‘Het was vooral vanwege de weersomstandigheden. Ik vond het in Wallonie al behoorlijk link. En ik heb gewoon te hard gewerkt om door een domme valpartij betrokken te zijn. Dat risico wilde ik gewoon niet nemen.’

Voor de GP Wallonie won Van der Poel ook twee kermiskoersen, in Geraardsbergen en Izegem. Al met al lijkt hij in vorm voor het WK in Wollongong. ‘Ik voelde me wel goed de laatste weken. Dat is geen referentie natuurlijk. Het kan alle kanten uit. Het gaat wel een heel open wedstrijd worden denk ik, zeker op dat parcours. Dat is wel iets waar ik naar uitkijk’, besluit Van der Poel met een korte vooruitblik op het WK.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws