Van Vleuten reageert via tweetje op overhalen Van der Poel voor Mixed Relay: 'Ik had nog een argument' Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten reageert via tweetje op overhalen Van der Poel voor Mixed Relay: 'Ik had nog een argument'

Van Vleuten reageert via tweetje op overhalen Van der Poel voor Mixed Relay: 'Ik had nog een argument'

Als Nederlandse wielernatie hebben we het aan Annemiek van Vleuten te danken dat Mathieu van der Poel woensdag zijn opwachting zal maken bij het Mixed Relay-onderdeel in Wollongong. De vrouwelijke wielrenner van Movistar haalde haar mannelijke Canyon-collega over bij het criterium Draai van de Kaai.

Van der Poel gaf donderdag op een persconferentie tekst en uitleg. 'Het leek mij geen slecht idee om op woensdag nog een inspanning te doen. De ploeg zocht nog een man die iets toe kon voegen en we zijn wel favoriet, denk ik. Bij het criterium de Draai van de Kaai heeft Annemiek (van Vleuten, red.) het in mijn hoofd gepraat en ik heb bij de bondscoach aangegeven dat ik het wel zag zitten.'

Van Vleuten reageert daar twee dagen later op via Twitter. 'Waar samen een duo tijdritje met Mathieu in een criterium al niet goed voor kan zijn', stelt ze met een knipoog op het social media-medium. Om daar vervolgens aan te voegen: 'Ik had nog een argument: is wel lekker om niet een hele week alleen maar af te moeten wachten in je hotel op de wegrit', aldus Van Vleuten, wat toch wel tekenend is voor de sfeer bij TeamNL,

Naast Van der Poel en Van Vleuten werken ook Bauke Mollema, Daan Hoole, Ellen van Dijk en Riejanne Markus het onderdeel af. Met die namen is Nederland een serieuze kanshebber op eremetaal. Van Vleuten zelf zal zaterdag op zondag-nacht eerst te zien zijn bij het tijdrijden, waar ze één van de topfavorieten is op goud.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws