Van der Poel pakt roze trui na zinderende sprint bergop: 'Het deed écht pijn' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel pakt roze trui na zinderende sprint bergop: 'Het deed écht pijn'

Van der Poel pakt roze trui na zinderende sprint bergop: 'Het deed écht pijn'

Mathieu van der Poel luisterde vrijdag zijn debuut in de Giro d'Italia op met de ritzege in de openingsetappe. Op de slotklim in het Hongaarse Visegrád versloeg hij na een zinderende sprint Biniam Girmay. Daarmee nam hij ook de eerste roze trui in ontvangst.

‘Ik wist dat goede positionering de sleutel was om te winnen’, vertelt Van der Poel in het flashinterview. Ik raakte een paar keer ingesloten. Het kostte veel energie om de renners voor mij terug te pakken. Uiteindelijk lanceerde ik mijn sprint, dat was zwaar met het lactaat vol in de benen. Ik ben heel erg blij.’

Van der Poel moest het vooral opnemen tegen de sprintertypes, zoals Ewan en Girmay. De eerste schakelde zichzelf uit, Girmay bleek een taaie klant om te kloppen. ‘Pas op de finishlijn wist ik dat ik gewonnen had, het zou lastig worden om de sprinters te lossen. Ik had een goede kans. Het deed écht pijn’, aldus Van der Poel.

‘Het is ongelofelijk om na de gele trui ook het roze te dragen. We zullen zien wat de tijdrit morgen brengt. Ik ga het zeker proberen, maar net zoals in de Tour zal het lastig worden’, besluit Van der Poel.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws