🎥 Van der Poel showt regenboogtrui met eenvoudige zege in Madrid Criterium Wielrennen
Wielrennen

🎥 Van der Poel showt regenboogtrui met eenvoudige zege in Madrid Criterium

🎥 Van der Poel showt regenboogtrui met eenvoudige zege in Madrid Criterium

De organisatie van het Madrid Criterium keek zondag ongetwijfeld tevreden toe toen wereldkampioen Mathieu van der Poel als eerste over de finish rolde. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck had in de laatste kilometer een kleine voorsprong en hoefde zo niet eens volle bak te sprinten.

Het parcours van het criterium was uitgetekend in het centrum van de Spaanse hoofdstad en was een kilometer lang. In totaal reden de renners 25 ronden. De concurrentie voor Van der Poel bestond - niet verrassend - vooral uit Spanjaarden. Zo stonden onder meer de ronderenners Juan Ayuso en Marc Soler aan de start, ook de afzwaaiende Luis Leon Sanchez mocht natuurlijk niet ontbreken.

Van der Poel hield zijn kruit droog voor de finale en pakte in de laatste kilometer een gat. Vervolgens trok hij met een snedige aanzet de overwinning naar zich toe. Ayuso won daarachter de sprint voor de tweede plek van Omar Fraile.

Bekijk hieronder de beelden van de finish:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws