Zelfs collega's trots op komst Van der Poel naar Madrid: 'Hij is speciaal, maar toch gewoon van vlees en bloed' Wielrennen
Wielrennen

Zelfs collega's trots op komst Van der Poel naar Madrid: 'Hij is speciaal, maar toch gewoon van vlees en bloed'

Zelfs collega's trots op komst Van der Poel naar Madrid: 'Hij is speciaal, maar toch gewoon van vlees en bloed'

Mathieu van der Poel en vakantie? Dat duurt nooit lang. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck klikt z'n schoenen zondag weer in de pedalen, als er in Madrid een populair criterium wordt verreden. We kijken even kort vooruit naar wat Van der Poel kan verwachten in de Spaanse hoofdstad.

De wereldkampioen komt in Madrid zijn regenboogtrui tonen en is daarmee de publiekstrekker van het jaar. Vorig jaar was dat nog Tadej Pogacar, die het criterium vervolgens ook won. Op zaterdag deelt Van der Poel handtekeningen uit bij het Princesa Plaza en op zondagmiddag doet hij dat voor de start nog eens bij Rodilla Callao. Fans hoeven geen entree te betalen langs het parcours, dus het zal ongetwijfeld druk worden.

Om 13.00 uur stappen de renners op. Naast Van der Poel zijn het vooral Spanjaarden die erbij zijn. Denk dan aan bekende namen zoals Omar Fraile (INEOS), Juan Ayuso, Marc Soler (UAE Team Emirates), Juan Pédro López (Lidl-Trek) en Spaans kampioen Oier Lazkano (Movistar). Winst wordt voor Van der Poel dan ook geen a-b-c'tje.

Pelayo Sanchez, volgend jaar bij Movistar, kijkt alvast uit naar de komst van de wereldkampioen. 'Hij behoort tot de buitencategorie, voor mij is hij de beste wielrenner van het afgelopen jaar. Mathieu heeft het WK gewonnen en was de beste in zowel Parijs-Roubaix als Milaan-Sanremo. Hij heeft iets speciaals, maar is toch gewoon een mens van vlees en bloed. Voor de fans en de andere wielrenners is het een genot dat hij er is', liet de Spanjaard optekenen bij Marca.

Madrid Criterium welkome prikkel voor Van der Poel

Het is pas de tweede editie van het Madrid Criterium, waarin de renners zich Formule 1-coureurs zullen voelen. Twee lange rechte stroken, van start- en finishplek Plaza del Callao naar Fuencarral en met een 180 graden-bocht weer terug. Iets meer dan een kilometer per rondje en dat dan tientallen keren. Een Spaanse afdeling van Eurosport verzorgt livebeelden.

Voor Van der Poel zal het even een welkome prikkel zijn, nadat hij zijn laatste wegwedstrijd reed op 16 september in de Super 8 Classic, die hij won. Hij ging daarna met vakantie en keert voorlopig ook nog niet terug in officiële competitie. Zijn rentree in het veld wordt pas half december verwacht. Dat geldt overigens ook voor Wout van Aert en Tom Pidcock, die met het oog op een ultra-druk 2024 niet te vroeg willen beginnen in de cross.

12 claps
11 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws