Van der Poel verrast met deelname aan Scheldeprijs: 'Een wedstrijd in eigen regio is altijd leuk' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel verrast met deelname aan Scheldeprijs: 'Een wedstrijd in eigen regio is altijd leuk'

Van der Poel verrast met deelname aan Scheldeprijs: 'Een wedstrijd in eigen regio is altijd leuk'

Alpecin-Deceuninck kwam maandagavond met een verrassing: Mathieu van der Poel start woensdag in de Scheldeprijs en rijdt zo nog een koers voor zijn volgende grote doel Parijs-Roubaix. Jasper Philipsen is de sprinter van dienst bij de Belgische ploeg.

'Een wedstrijd in mijn eigen regio is altijd leuk', vertelt Van der Poel over zijn deelname. De Scheldeprijs start in het Zeeuwse Terneuzen en finisht in het Vlaamse Schoten. 'Wat extra wedstrijdritme in de aanloop naar Parijs-Roubaix is altijd goed en bovendien kijk ik ernaar uit om - net als in de Tirreno - onze sprinter Philipsen te helpen', aldus Van der Poel.

Philipsen won de Scheldeprijs al in 2021. Sinds dat jaar start de eendagskoers in Terneuzen. Daarmee is het karakter van de koers veranderd. Waar de wedstrijd bekendstaat als het officieuze WK voor sprinters, is de wedstrijd door de start in Zeeland een stuk zwaarder geworden. De wind speelt in het eerste gedeelte een grote rol, wat met name vorig jaar voor een zware waaierkoers zorgde. Alexander Kristoff zegevierde toen, niet in de sprint, maar met een solo.

Selectie Alpecin-Deceuninck Scheldeprijs 2023

Jasper Philipsen
Mathieu van der Poel
Ramon Sinkeldam

Jonas Rickaert
Robbe Ghys
Senne Leysen
Lionel Taminiaux

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws