Van der Poel houdt precieze schema nog in ongewisse, maar: 'Mijn seizoen zit er zeker nog niet op' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel houdt precieze schema nog in ongewisse, maar: 'Mijn seizoen zit er zeker nog niet op'

Van der Poel houdt precieze schema nog in ongewisse, maar: 'Mijn seizoen zit er zeker nog niet op'

Waar o waar zou Mathieu van der Poel voor de allereerste keer zijn wereldboogtrui showen? Het antwoord op die vraag was bij het criterium in Etten-Leur, zo werd een aantal dagen geleden duidelijk. Aldaar deed hij zondagmiddag tegenover Sporza het nodige uit de doeken omtrent onder meer zijn wedstrijdplanning.

Iets na het middaguur begon één van de bekendste criteriums van Nederland, maar een paar uurtjes eerder was 'MVDP' nog aan de Spaanse kust te vinden. De alleskunner werd immers met een privéjet opgepikt vanuit Marbella, waar hij naar eigen zeggen meerdere dagen met vrienden van de Spaanse zon heeft genoten. 'Ik ben er een paar keer gaan golfen met Louis Talpe (acteur, red.) en 's avonds hebben we het vaak redelijk beschaafd gehouden. Al heb ik sinds het WK wielrennen wel enkele goeie avonden beleefd', vertelt Van der Poel aan het Belgische sportmedium.

Van der Poel stelt dat hij ook wel echt toe was aan die rustperiode, daar er volgens hem sprake was van best veel decompressie. 'Het WK was mijn laatste grote doel. Het dringt wel door als je wat rust hebt, al zit door de rare datum van dit wereldkampioenschap mijn seizoen er nog niet op', doet hij indirect alvast iets van zijn wedstijdschema uit de doeken. 'Ik ben nog gemotiveerd om nog wat te trainen', stelt hij vervolgens ook nog.

Hoe vaak en waar gaan we Van der Poel dit kalenderjaar dan nog precies in actie zien? De 28-jarige Nederlander kan er nog geen concreet antwoord op geven. 'Ik zou graag het testevent in Parijs voor de Olympische Spelen in het mountainbike doen (23 en 24 september, red.). Het kan zijn dat er voordien nog wat wegkoersen worden toegevoegd', houdt hij het allemaal nog wat in het ongewisse. 'Na dit criterium begin ik gewoon weer met fietsen en dan zie ik de komende weken wel hoe ik me voel. De kans op extra wegkoersen is er namelijk wel, om de periode naar het event in Parijs niet enkel met trainingen te overbruggen. Ik bekijk volgende week hoe ik me voel en dan bepalen we waar ik nog zin in heb.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws