Jumbo-Visma kijkt uit naar Giro-tijdrit: 'Het wordt een bijzondere dag, Dumoulin kan winnen' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma kijkt uit naar Giro-tijdrit: 'Het wordt een bijzondere dag, Dumoulin kan winnen'

Jumbo-Visma kijkt uit naar Giro-tijdrit: 'Het wordt een bijzondere dag, Dumoulin kan winnen'

De drie kopmannen van Jumbo-Visma zijn de eerste dag van de Giro d’Italia goed doorgekomen. Tom Dumoulin, Tobias Foss en Sam Oomen eindigden tussen de meeste klassementsrenners, op vier seconden van acht renners die in de sprint bergop een gat sloegen.

‘Dit was een goede en rustige eerste dag’, stelt ploegleider Marc Reef vast in een reactie op de ploegsite. ‘Tom en Sam zaten aan de voet van de klim goed gepositioneerd, terwijl Tobias net achter een val zat. Met de hulp van Edo (Affini, red.) kon hij terugkomen. Uiteindelijk eindigden alle klassementsmannen rond dezelfde plek bij elkaar.’ Wel pakten Pello Bilbao, Richard Carapaz en Wilco Kelderman alvast vier seconden voorsprong. Bilbao deed er dankzij de bonificatie nog vier seconden bovenop.

De Giro gaat zaterdag verder met een individuele tijdrit van ruim negen kilometer, die eindigt na een kort klimmetje. Voor de mannen van Jumbo-Visma een mooie kans om wat tijd te pakken op de concurrenten. Van met name Dumoulin en Foss mag dat verwacht worden. Voor de dagzege beschikken ze met Affini alvast over een derde kanshebber. ‘Het wordt een bijzondere dag. Met Tom hebben we iemand die mee kan doen om de ritzege en ook Tobias heeft bewezen een goede tijdrit te kunnen rijden. Voor Sam is het zaak om een zo goed mogelijke tijdrit te rijden en de schade zoveel mogelijk zien te beperken’, aldus Reef.

Kan Dumoulin het roze overnemen van Van der Poel?

Met Mathieu van der Poel in de roze trui is de grote vraag op dag twee: neemt een landgenoot het roze over, kan hij het behouden of gaat er een ander mee aan de haal? In de Leiderstrui is aanwezig in Boedapest en ploos het hele tijdritparcours tot in detail voor jullie uit. Lees hieronder wat de bevindingen zijn en of het parcours iets is voor Van der Poel en Dumoulin.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws