Van Gils over 'bijzonder gevoel' na zege in Saudi Tour: 'Het was een prachtige ervaring' Wielrennen
Wielrennen

Van Gils over 'bijzonder gevoel' na zege in Saudi Tour: 'Het was een prachtige ervaring'

Van Gils over 'bijzonder gevoel' na zege in Saudi Tour: 'Het was een prachtige ervaring'

Lotto Soudal is als een komeet van start gegaan dit seizoen en dat kwam ook in de Saudi Tour weer naar voren. Jongeling Maxim Van Gils mag met de eindzege in de tas in het vliegtuig naar België stappen. 'Zonder de ploeg was dit niet mogelijk geweest.'

Van Gils was de beste in de koninginnenrit van vrijdag en kon zijn leidersplaats zaterdag consolideren. 'Gisteren won ik mijn eerste profwedstrijd en vandaag neem ik meteen ook de leiderstrui mee naar huis, dat geeft me toch echt een bijzonder gevoel', vertelde Van Gils na afloop van de race via de kanalen van zijn team.

'De afgelopen week was echt een prachtige ervaring', vervolgde de winnaar. 'Daarom ook zeker grote dank aan de volledige ploeg om me richting deze eindzege te brengen, zonder hen was dit niet mogelijk geweest. De laatste etappe was zeker niet eenvoudig, er moest de volledige dag kracht op de pedalen worden gezet.' Uiteindelijk kon sprinter Caleb Ewan het feestje niet compleet maken; hij reed lek in de laatste kilometers van de slotrit.

De focus van Van Gils gaat nu op de races die komen gaan. 'Het is tijd voor wat rust alvorens me voor te bereiden richting de volgende koersen. We zien wel wat die brengen, maar uiteraard rijden we bij Lotto Soudal steeds voor de overwinning', aldus de man uit Brasschaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws