Van Hooydonck over Omloop: 'Alpecin-Deceuninck rijdt alleen op kop als Van der Poel aan de start staat' Wielrennen
Wielrennen

Van Hooydonck over Omloop: 'Alpecin-Deceuninck rijdt alleen op kop als Van der Poel aan de start staat'

Van Hooydonck over Omloop: 'Alpecin-Deceuninck rijdt alleen op kop als Van der Poel aan de start staat'

Nathan Van Hooydonck en Greg Van Avermaet zijn allebei - weliswaar om sterk uiteenlopende redenen - sinds vorig jaar profwielrenner af. Beide heren waren de voorbije jaren veelvuldig in de klassiekers aan het werk te zien, waarbij Van Avermaet zelfs met enige regelmaat wist te winnen. Voor de twee Vlamingen is er nu meer een tijd van analyseren, vooruitblikken en bespreken aangekomen. En dat deden ze: zowel Van Hooydonck als Van Avermaet keek bij Het Nieuwsblad vooruit op de eerste wedstrijd in het Belgische openingsweekend, zijnde Omloop Het Nieuwsblad.

Laten we beginnen met de voorbeschouwing van Van Hooydonck, de voormalig coureur van Jumbo-Visma (het huidige Visma | Lease a Bike) en tevens boezemvriend van Wout van Aert, die op zijn beurt als topfavoriet in de Omloop geldt. 'Visma | Lease a Bike zal alle gewicht van de wedstrijd moeten dragen. Ik zie niemand die hen steun gaat geven', klinkt het alvast stellig. 'Alpecin-Deceuninck zou het nochtans kunnen. Maar de ervaring leert dat die alleen maar op kop rijden als Mathieu van der Poel aan de start staat. Voor Jasper Philipsen doen ze dat niet. Eigenaardig, want Philipsen verdient dat wel. De grote vraag is: is dat gebrek aan steun in het voordeel of in het nadeel van Visma-Lease a Bike?', vraagt de 28-jarige man uit Essen zich vervolgens hardop af.

Van Hooydonck verwacht veel van De Lie, Van Avermaet ietsjes minder

Wie voor Van Hooydonck de absolute favoriet is? De recentelijk veelbesproken Arnaud De Lie, om wie nogal wat twijfels waren in het kader van zijn vorm. 'Ik ben verbaasd over alle meningen over De Lie de jongste weken. Zijn eerste wedstrijden in Spanje zouden zorgelijk geweest zijn, zijn hoogtestage zou een tegenvaller zijn, hij zou veel te groot trappen… Ik zie dat anders. Voor mij blijft De Lie absoluut een favoriet. Bij zijn seizoenstart was hij net terug van hoogtestage. Dan heb je altijd een paar dagen dat het wat minder is. Zeker als je zoals De Lie nog weinig ervaring hebt met hoogtestages kan het zoeken zijn naar de juiste timing. Maar dat is intussen twee weken geleden. Zaterdag gaat hij sowieso veel beter zijn dan in Murcia of Almeria', spreekt hij duidelijk zijn vertrouwen uit in De Stier van Lescheret.

Van Avermaet verwacht dan weer ietsjes minder van De Lie, juist omwille van die inmiddels welbekende redenen. 'Zijn favorietenrol is alleszins niet toegenomen. Het lijkt dat hij zijn hoogtestage niet helemaal verteerd heeft. Herkenbaar voor mij. Bij mij pakte dat ook niet altijd goed uit', verklaart hij zich nader bij de Belgische dagkrant. 'Daarom is dé favoriet voor mij Van Aert. Al gezien met welke ploeg Visma | Lease a Bike komt? Dat is hun allerbeste A-ploeg', steekt D'n Greg zijn mening niet onder stoelen of banken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws