Van Poppel komt er niet aan op lastige aankomst: 'Wist niet dat het zo zwaar was' Wielrennen
Wielrennen

Van Poppel komt er niet aan op lastige aankomst: 'Wist niet dat het zo zwaar was'

Van Poppel komt er niet aan op lastige aankomst: 'Wist niet dat het zo zwaar was'

Danny van Poppel repte voorafgaand aan de dertiende Vuelta-rit nog over een 'perfecte aankomst' voor een man met zijn kwaliteiten, maar moest daar na afloop op terugkomen. 'Het was zwaarder dan gedacht', concludeerde de realistische nummer vijf van de dag.

'We wisten niet dat het zo zwaar was', was het eerste wat er uit de mond van de renner uit Moergestel kwam. 'Het was een stuk zwaarder dan verwacht. Ik heb mijn best gedaan en ben uiteindelijk vijfde geworden, maar ik had niet meer de benen om te sprinten voor de ritzege', vertelde de man van BORA-hansgrohe.

Van Poppel: 'Ze waren vooraan al weg'

Met nog 300 meter zat ik in het derde wiel, maar het was nog ver. Ik besloot te wachten, maar ze waren vooraan al weg', doelt Van Poppel op winnaar Mads Pedersen, Bryan Coquard en Pascal Ackermann. 'Ik ben nog wel vol gegaan tot de finish', waar hij dus uiteindelijk als vijfde passeerde.

Van Poppel stipte Pedersen vooraf al aan als topfavoriet, wat hij had voorbereid door YouTube filmpjes van zijn Deense opponent te bekijken. Die hielpen de Nederlander uiteindelijk dus niet, daar de man van Trek-Segafredo oppermachtig was.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws