Staat Coquard na tweede plaats zaterdag dan tóch 'gewoon' aan de start van de Vuelta? 'Ik hoop het wel' Wielrennen
Wielrennen

Staat Coquard na tweede plaats zaterdag dan tóch 'gewoon' aan de start van de Vuelta? 'Ik hoop het wel'

Staat Coquard na tweede plaats zaterdag dan tóch 'gewoon' aan de start van de Vuelta? 'Ik hoop het wel'

Bryan Coquard reed vrijdag een sterke sprint in de Vuelta, maar kwam uiteindelijk tekort tegen groene trui Mads Pedersen. De Fransman eindigde als tweede, in een rit waarvan vooraf werd gezegd dat het zijn laatste zou zijn in deze Vuelta.

Coquard zat goed in de laatste kilometer, maar zat niet in het wiel van de besten toen de sprint werd ingezet. 'Ik zat goed geplaatst, Davide Cimolai deed het fantastisch. Toen veranderde het tempo, en zat ik niet meer in het goede wiel. Ik zat niet bij Pedersen in de buurt, terwijl ik wist dat hij voor de overwinning zou gaan. Pascal Ackermann ging van ver aan, dat was iets wat had ik niet verwacht. Ik probeerde het nog op het laatste stuk, maar Pedersen was al te ver weg. Hij was duidelijk de sterkste', aldus Coquard tegen Eurosport.

Coquard reed volgens lead-out Cimolai vrijdag zijn laatste rit in deze Ronde van Spanje. Zijn ploeg Cofidis heeft hem nodig in kleinere wedstrijden, waar veel punten te verdienen zijn in de strijd tegen degradatie. 'We hebben het besproken, en je krijgt minder punten voor het winnen van een Vuelta-rit dan andere, kleinere koersen', legt Coquard uit, die zelf nog lijkt te hopen op een vervolg in deze Vuelta.

'Hopelijk kan ik zaterdag aan de start staan, om op die manier kan ik punten te sprokkelen voor de ploeg. Dinsdag staat er namelijk nog een sprintersrit op het programma', legt Le Coq uit.

Renners hekelen puntensysteem World Tour

Het puntensysteem omtrent promotie en degradatie zorgt voor boze reacties bij de renners. Cimolai, de lead-out voor Coquard, liet al merken dat hij niet tevreden is met het systeem. 'Ik vind het belachelijk en we kunnen er uren over praten...', Aldus de Italiaan. 'Het voegt ongelofelijke stress toe, maar het is al het hele jaar zo. En de paradox is dat er meer punten worden gescoord in kleinere wedstrijden zonder al te veel belang.' Cimolai is niet de enige met kritiek op de gang van zaken, daar er de afgelopen weken al meerdere commentaren op naar voren zijn gekomen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws