Van Uden krijgt bij DSM kans in Milaan-Turijn, Welsford in Nokere en Koksijde; Bardet kopman in Catalonië Wielrennen
Wielrennen

Van Uden krijgt bij DSM kans in Milaan-Turijn, Welsford in Nokere en Koksijde; Bardet kopman in Catalonië

Van Uden krijgt bij DSM kans in Milaan-Turijn, Welsford in Nokere en Koksijde; Bardet kopman in Catalonië

Team DSM heeft een hele rits aan selecties bekend gemaakt voor de komende koersweek. De Nederlandse wielerploeg is van de partij in Milaan-Turijn en Milaan-Sanremo, Nokere Koerse en Bredene-Koksijde en ook in de Ronde van Catalonië is een ploeg van de partij.

Op woensdag beginnen we met Milaan-Turijn en Nokere Koerse, twee intense eendagskoersen. In Italië rekent DSM op Casper van Uden voor een meer dan waarschijnlijke massasprint. 'We gaan voor een topresultaat met Casper', is ploegleider Luke Roberts duidelijk in een persbericht. Van Uden krijgt Alex Edmondsson, Patrick Eddy, Moritz Kärsten, Niklas Märkl, Lorenzo Milesi en Marius Mayrhofer mee in dienst.

Op hetzelfde moment wordt woensdag Nokere Koerse verreden, waarin wordt gerekend op de rappe benen van Sam Welsford of Alberto Dainese. Toch gaat DSM volgens ploegleider Roy Curvers niet per se voor een spurt van een uitgedunde groep. 'We hebben meerdere snelle jongens, waardoor we de luxe hebben voor meerdere scenario's. We zijn klaar voor een aanvallende koers, waarin we goed gepositioneerd moeten zijn.' Twee dagen later is het recept vrijwel hetzelfde in Bredene-Koksijde. Curvers: 'We verwachten een race die beïnvloed kan worden door de wind. We moeten onze sprintmannen altijd van voren hebben op de cruciale momenten. Sam heeft bewezen dat hij één van de snelste mannen van het peloton is.'

DSM zonder topsprinter in Milaan-Sanremo, Bardet kopman in Catalonië

Na Milaan-Turijn, Nokere Koerse en Bredene-Koksijde trekken we op zaterdag naar het eerste Monument van 2023. In Milaan-Sanremo laat Team DSM de echt rappe mannen thuis. Roberts, die dag de eindverantwoordelijke in de auto, ziet desondanks kansen. 'We hebben een mix van ervaring vanuit onze klassiekerploeg en een paar jonge gasten die deze race voor het eerst doen. We willen met meerdere mannen in de finale zijn en daar onze kaarten spelen voor het best mogelijke resultaat.' DSM komt in Milaan-Sanremo met John Degenkolb, Pavel Bittner, Matt Dinham, Nils Eekhoff, Mayrhofer, Florian Stork en Kevin Vermaerke aan de start.

Tot slot begint op 20 maart de Ronde van Catalonië, een hoog aangeschreven WorldTour-koers. Team DSM wil er graag een goed klassement gaan rijden met Romain Bardet. 'Hij is onze kopman', beaamt ploegleider Matt Winston. 'Romain heeft een goede start van het seizoen gehad, met enkele solide resultaten. Hij wordt iedere week sterker, dus we zullen hem beschermen en proberen voort te bouwen op de stappen die we in de eerste maanden van het jaar al gezet hebben.' Bardet krijgt Marco Brenner, Romain Combaud, Chris Hamilton, Milese, Oscar Onely en Martijn Tusveld mee in steun.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws