Van Vleuten blij met opmars Cavalli: 'Mooi teken dat vrouwenwielrennen zich ontwikkelt' Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten blij met opmars Cavalli: 'Mooi teken dat vrouwenwielrennen zich ontwikkelt'

Van Vleuten blij met opmars Cavalli: 'Mooi teken dat vrouwenwielrennen zich ontwikkelt'

Annemiek van Vleuten is een van de topfavorieten die zondag in Luik-Bastenaken-Luik een gooi naar de zege zal gaan doen. Afgelopen woensdag moest ze het in de Waalse Pijl nog ontgelden tegen een beresterke Marta Cavalli, maar de Nederlandse ziet daar juist wel iets positiefs in.

Op de Muur van Hoei werd Van Vleuten geklopt door Cavalli, die in de vorm van haar leven lijkt te verkeren. Van Vleuten beschouwt dit als een positieve ontwikkeling binnen het vrouwenwielrennen. 'Het zijn niet meer alleen de Nederlandse meiden die de koers hard voor elkaar maken. Het is super goed dat ook dames met andere nationaliteiten opbloeien, wat je ook zag met de zege van Lotte Kopecky (in de Ronde van Vlaanderen, red.).

Dat de renster van Movistar Team de opmars van Cavalli als een stimulerende factor binnen de professionalisering van het dameswielrennen ziet, is dus wel duidelijk. 'Dat is wat we nodig hebben: meer nationaliteiten, meer meiden die kunnen winnen. Je ziet ook dat steeds meer ploegen hun verantwoordelijkheid nemen in de koers. Het is een mooi teken dat het vrouwenwielrennen zich ontwikkelt.'

Van Vleuten fopt de interviewer na vraag over tactiek

Zondag gaat Van Vleuten een nieuwe poging doen om in Luik op het hoogste schavot te kunnen eindigen. Wat gaat tactiek van de Spaanse formatie zijn? 'We gaan gewoon wachten tot de laatste tweehonderd meter en gokken dan op de sprint', antwoordt ze desgevraagd. De interviewer van de ploegenpresentatie gelooft er echter geen snars van, waarna Van Vleuten moet lachen. 'De mensen zullen vroeg op moeten gaan staan om te zullen zien hoe de wedstrijd gewonnen gaat worden.' Gestart wordt er immers al om 8.40 uur.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws