Van Vleuten gaat gedurende offseason genieten van 'droomseizoen': 'Beseffen wat ik heb gedaan' Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten gaat gedurende offseason genieten van 'droomseizoen': 'Beseffen wat ik heb gedaan'

Van Vleuten gaat gedurende offseason genieten van 'droomseizoen': 'Beseffen wat ik heb gedaan'

Winst in de Omloop en Luik-Bastenaken-Luik, eindwinst in de Giro Donne, winst in de Tour de France Femmes, winst in de Vuelta voor vrouwen en als toetje de wereldtitel in Australië... 2022 gaat zonder twijfel de boeken in als het meest succesvolle jaar uit de loopbaan van Annemiek van Vleuten. In gesprek met Velonews blikt ze terug op een bizar seizoen en neemt ze alvast een voorschot op haar laatste jaar als prof in 2023.

Van Vleuten doet haar uitspraken na de laatste etappe van de Tour de Romandie voor vrouwen, die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd. Het was de eerste wedstrijd van de Nederlandse in de regenboogtrui, maar de topvorm was er net niet. Ashleigh Moolman-Pasio won de tweede etappe en uiteindelijk het eindklassement, een halve minuut voor Van Vleuten.

'Het was supermooi om hier te zijn en de trui te tonen. Je wil altijd winnen, maar als we realistisch zijn, brak ik mijn elleboog twee weken geleden. Ik ben blij dat ik hier überhaupt kon koersen', zo luidt haar heldere en eerlijke analyse.

Voor Van Vleuten was het dragen van de regenboogtrui - en het fietsen op een regenboogfiets - 'een mooie afterparty van een droomseizoen'. 'Nu is het tijd om alles te laten doordringen en te beseffen wat ik allemaal heb gedaan, omdat je in de wielersport altijd maar doorgaat. In offseason is het belangrijk om een stap terug te doen en te relaxen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws