Van Vleuten stopt aan het eind van 2023 definitief met professioneel wielrennen Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten stopt aan het eind van 2023 definitief met professioneel wielrennen

Van Vleuten stopt aan het eind van 2023 definitief met professioneel wielrennen

Begin 2022 kondigde de koningin van het damespeloton, Annemiek van Vleuten, aan dat ze eind 2023 zou gaan stoppen met professioneel wielrennen. Na haar overwinning op het WK in Australië deden er enkele geruchten de ronde met betrekking tot een eventueel langer doorgaan. Deze geruchten zijn nu definitief ontkracht, meldt VeloNews.

Bij de persconferentie voorafgaand aan de eerste editie van de Tour de Romandie Feminin (startend op vrijdag 7 oktober) gaf Van Vleuten alle twijfelaars definitief uitsluitsel. Na haar magnifieke WK-winst zou Van Vleuten verteld hebben dat ze soms twijfelde aan haar in juni 2022 genomen beslissing om eind 2023 te gaan stoppen.

'Woorden zijn uit de context gehaald'

Vlak voor de Zwitserse rittenkoers, waar Van Vleuten voor het eerst in koers haar regenboogtrui zal dragen, vertelt de 39-jarige renster van Movistar dat haar woorden uit de context zijn gehaald en er geen twijfel over bestaat dat ze dan haar koersfiets aan de wilgen zal hangen.

'Ik wilde gewoon mijn punt maken dat ik momenteel op zo'n hoog niveau zit en dat ik, kijkend naar dat niveau, dan soms zou gaan twijfelen en misschien toch door wil gaan', aldus Van Vleuten. 'Maar nu ben ik wereldkampioen en draag ik een jaar de regenboogtrui. Dat bevestigt voor mij nog meer om eind volgend seizoen te stoppen. Ik ga er maximaal van genieten volgend seizoen.'

De eerste vrouwelijke Ronde van Romandië

Vrijdag 7 oktober 2022 staat voor de eerste keer in de geschiedenis de vrouweneditie van de Ronde van Romandië op het programma: een pittige driedaagse rittenkoers die een kolfje naar de hand van de Nederlandse wereldkampioen lijkt. 'Het is super mooi dat deze koers nu voor vrouwen wordt georganiseerd. Maar het was ook nodig. Het is een uniek evenement', stelt Van Vleuten in een interview met de organisatie.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Van Vleuten nog altijd niet in optimale vorm

'Voor het vrouwenwielrennen is het belangrijk dat we verschillende soorten races hebben. Tot afgelopen seizoen hadden wij bijna alleen maar redelijk vlakke wedstrijden. In ieder geval niet zo heuvel- en bergachtig als de Tour de Romandie Feminin dit jaar. Dat is natuurlijk ook iets wat ik heel erg leuk vind', stelt ze lachend.

De verschillende wedstrijden met steeds uiteenlopendere parcoursen zal volgens Van Vleuten de lat voor het vrouwenwielrennen hoger leggen. Van Vleuten zelf is naar eigen zeggen nog steeds niet geheel fit. 'Ik heb nog steeds last van de gebroken elleboog. Ik ben nog steeds niet in mijn beste vorm. Maar het is de eerste editie en ik ben enorm blij dat ik in de regenboogtrui mag gaan koersen', sluit ze af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws