Mathieu van der Poel werkt eerste crosstraining af in de bossen van Kasterlee Veldrijden
Veldrijden

Mathieu van der Poel werkt eerste crosstraining af in de bossen van Kasterlee

Mathieu van der Poel werkt eerste crosstraining af in de bossen van Kasterlee

Mathieu van der Poel heeft zijn eerste veldrittraining achter de rug, getuige zijn rit op Strava en de Twitter van vader Adrie van der Poel. In de bossen van het Belgische Kasterlee trainde de viervoudig wereldkampioen, samen met zijn broer David van der Poel, circa anderhalf uur op zijn crossfiets. 'Testing the bikes', zo luidt de Strava-titel van MVDP.

Van de drie tenoren binnen het elite mannen veldrijden was het Tom Pidcock die als eerste zowel in trainings- als wedstrijdverband het veld in dook. Wout van Aert liet eerder deze week nog weten zijn schema ietwat gewijzigd te hebben als gevolg van ziekte. Zodoende geeft de crosser van Jumbo-Visma dit seizoen voor het eerste acte de présence in Antwerpen op 4 december (waar eerst Kortrijk op 26 november de planning was). Van der Poel maakt zijn eerste opwachting in het veld naar alle waarschijnlijkheid op 27 november in de Wereldbekerwedstrijd van Hulst.

Precies zeven dagen voor deze wedstrijd in Hulst trainde Van der Poel dus voor het eerst weer op zijn geliefde crossfiets, nadat hij eerder deze week was thuisgekomen van een trainingskamp in het Spaanse Calpe. Tijdens de voorstelling van de Vestingcross te Hulst liet vader Adrie eerder al doorschemeren dat de kans groot is dat zoon Mathieu aan het vertrek zal staan. 'De kans is zeer reëel', meldde pa Van der Poel aldaar tegenover Het Laatste Nieuws. 'Maandag 21 november wordt zijn programma bekendgemaakt en ik ga ervanuit dat de veldrit in Hulst de eerste op zijn persoonlijke kalender zal worden.'

Eén week later op 4 december zullen Van der Poel en Van Aert voor het eerst sinds bijna een jaar weer een duel in het veld gaan uitvechten. De laatste keer dat de twee wielergrootheden de degens kruisten in de cyclocross was op 26 december 2021 in Dendermonde. Het was toen Van Aert die met overmacht naar de overwinning wist te rijden, voor Van der Poel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws