Van Vleuten propt doodleuk trainingsritje tussen koninginnenrit en derde etappe Ceratizit Challenge Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten propt doodleuk trainingsritje tussen koninginnenrit en derde etappe Ceratizit Challenge

Van Vleuten propt doodleuk trainingsritje tussen koninginnenrit en derde etappe Ceratizit Challenge

Nog geen dertien uur na haar machtige overwinning in de tweede etappe van de Ceratizit Challenge by La Vuelta 22 zat Annemiek Van Vleuten alweer op de fiets. De kopvrouw van Movistar zag voor de start van de derde etappe een kans om nog vlug een kort trainigsrondje te maken.

Van Vleuten maakte furore met een imposante solo donderdag. Na de eerste demarrage konden Elisa Longo Borghini en Demi Vollering nog volgen, maar onder het beulswerk van Van Vleuten werden zij al snel gekraakt. Van Vleuten reed vervolgens eenzaam naar de finish in Colindres, waar ze 2.16 minuten voor de eerste achtervolgers over de streep kwam. Logischerwijs nam ze de rode leiderstrui over van Longo Borghini, die met haar ploeg Trek-Segafredo de ploegentijdrit had gewonnen.

Ondanks de inspanning van donderdag en de aankomende rit van vrijdag begonnen de benen van Van Vleuten alweer te kriebelen. Om half negen 's ochtends stapte de 39-jarige Nederlandse op de fiets voor een kort trainingsrondje van vijftig kilometer, om zo al een beetje in het ritme te komen voor het WK in Australië. Op Twitter had Van Vleuten al een oproep gedaan aan iedereen die zin had om mee te rijden. Twee fans kwamen opdagen en konden (zo lang ze konden volgen) mee in het wiel van de geboren Vleutenaar.

Tekst gaat verder onder de tweet

Van Vleuten eerder kritisch op parcours

Na het trainingsritje staat de derde etappe van de meerdaagse Spaanse koers op het programma, waar de rensters 96 kilometer en 1800 hoogtemeters moeten bedwingen naar Aguilar de Campoo. Op papier lijkt het geen uiterst zware etappe te zijn. Voor Van Vleuten is deze rit blijkbaar dus te makkelijk. In het algemeen klassement heeft de Nederlandse 1.55 minuten voorsprong op Longo Borghini, en 2.24 minuten voorsprong op Vollering.

Van Vleuten was voor de start van de Spaanse rittenkoers al kritisch op het parcours van de Vuelta voor vrouwen. Ook al heeft de Ceratizit Challenge het plakkertje 'by La Vuelta' erachter staan, het voelt niet als een grote ronde. Daarom is het winnen van de 'triple' ook niet echt een doel op zich', aldus Van Vleuten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws