VeloNews: 'Alpecin-Deceuninck slaat grote slag met aantrekken sterk drietal voor 2023' Wielrennen
Wielrennen

VeloNews: 'Alpecin-Deceuninck slaat grote slag met aantrekken sterk drietal voor 2023'

VeloNews: 'Alpecin-Deceuninck slaat grote slag met aantrekken sterk drietal voor 2023'

Volgens VeloNews-journalist Daniel Benson heeft Alpecin-Deceuninck (nu nog Alpecin-Fenix) een flinke slag geslagen op de transfermarkt. De Belgische ploeg zou drie sterke renners aan zich gebonden hebben voor komend seizoen.

Benson meldt namelijk dat Quinten Hermans (Intermarché-Wanty-Gobert), Søren Kragh Andersen (Team DSM) en Kaden Groves (BikeExchange-Jayco) de overstap zullen maken naar de ploeg van Mathieu van der Poel. Zij werden de afgelopen weken al in verband gebracht met de Belgische formatie.

Hermans zou bij het team de nieuwe kopman voor het Waalse werk kunnen worden. De nummer twee van Luik-Bastenaken-Luik is daarnaast een forse versterking voor de veldritwinter. Hij kon ook rekenen op belangstelling van onder meer Quick Step, terwijl Intermarché hem ook graag wilde behouden. Kragh Andersen is, net als Hermans, een man van het Vlaamse én Waalse werk. De Deen staat vrijdag niet aan de start van de Tour de France omdat hij vertrekt bij Team DSM, waarbij Alpecin al als mogelijk bestemming werd genoemd.

Groves zou daarentegen de vervanger kunnen worden van Tim Merlier, die volgens de wandelgangen naar Quick Step trekt. De Australiër boekte dit seizoen al enkele successen, maar staat in de schaduw van Dylan Groenewegen bij zijn huidige ploeg BikeExchange-Jayco.

Alpecin-Deceuninck is komend jaar onderdeel van de WorldTour, waarbij Deceuninck voor meer financiële slagkracht zorgt op de transfermarkt als nieuwe naamsponsor. Die euro's lijken nu naar behoren besteed te zijn door de gebroeders Roodhooft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws