Vermeersch maant tot kalmte als het gaat over ploegmaat De Lie: 'Die jongen is 20 jaar' Wielrennen
Wielrennen

Vermeersch maant tot kalmte als het gaat over ploegmaat De Lie: 'Die jongen is 20 jaar'

Vermeersch maant tot kalmte als het gaat over ploegmaat De Lie: 'Die jongen is 20 jaar'

Hij begon het nieuwe jaar als een komeet en liet al mooie dingen zien in de WorldTour: Arnaud De Lie. De Belg van Lotto-Dstny won drie ritten dit seizoen en aast komende zaterdag op een goed resultaat in Milaan-Sanremo. Ploeggenoot Florian Vermeersch liet zich na de Ronde van Drenthe, waar de Belg vierde werd, tegenover Het Nieuwsblad uit over de hype rondom De Lie.

'Renners worden te vaak en te snel de hemel ingeprezen', begint Vermeersch duidelijk aan zijn verhaal. 'Koers is geen exacte wetenschap. Arnaud won in Valencia en ook twee ritten in de Ster van Bessèges. Daarna werd hij tweede in de Clasica de Almeria en Omloop het Nieuwsblad. Snel een rit in Parijs-Nice winnen, dat moest de volgende stap zijn volgens betweters. Zo werkt dat niet. Die jongen is 20 jaar. Parijs-Nice is een koers waar de wereldtoppers aanwezig zijn. Gun Arnaud de tijd om te rijpen en het komt goed.'

Vermeersch: 'Ik rijd al een tijd met een goed gevoel rond'

Vermeersch is blij met de sfeer en vorm bij Lotto Dstny. 'Er waait een nieuwe wind door onze ploeg. Dat resulteerde al in mooie overwinningen en resultaten. Nu de belangrijkste periode van het voorjaar er aankomt, moeten we de positieve lijn doortrekken. Er wordt veel initiatief genomen en dat is de manier waarop ik graag koers. Ik rijd al een tijd met een goed gevoel rond. Nokere Koerse en de Bredene Koksijde Classic bieden opnieuw mogelijkheden om ons als ploeg in de kijker te rijden. Ik vind het ook goed dat de jongere renners van het Development Team geregeld in de ploeg worden ingepast. Het biedt mogelijkheden om zieke of geblesseerde renners te vervangen. Zo kan iedereen zijn vooropgestelde programma afwerken.'

De Belg was zelf niet blij met zijn vierde plaats in de Ronde van Drenthe. 'Het zorgde inderdaad voor wat ontgoocheling. In Drenthe was het een zware koers om verschillende redenen. Er was smeltende sneeuw gevallen en dus lagen de wegen nat. Regen hadden we gelukkig niet, maar het was koud en in de finale was er veel wind. In de plaatselijke ronden hebben we een waaier getrokken. Daaruit geraakten we met vier renners weg. Per Strand Hagenes speelde het slim en ging ervandoor. Hij is niet de eerste de beste', sluit Vermeersch lovend af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws