Overzicht: zoveel tijd verloren de (grote) favorieten in negende Giro-etappe naar Blockhaus Wielrennen
Wielrennen

Overzicht: zoveel tijd verloren de (grote) favorieten in negende Giro-etappe naar Blockhaus

Overzicht: zoveel tijd verloren de (grote) favorieten in negende Giro-etappe naar Blockhaus

Simon Yates, toch één van de grote favorieten voor de eindzege in de Giro d'Italia, heeft in de negende etappe ruim elf minuten verloren op de andere klassementsrenners. Ook onder meer Wilco Kelderman en Giulio Ciccone liepen tegen grote achterstanden aan.

Yates kwam in de etappe richting de Etna ten val, en liep zo een knieblessure op. De foto's wezen alvast een kniekneuzing uit. De renner van Team BikeExchange-Jayco verloor die etappe geen tijd, maar dat was uitstel van executie. Al op elf kilometer van de meet ging het te snel voor Yates. Meedoen voor de eindzege in deze Giro is daarmee een utopie geworden. Sterker nog: hij weet op dit moment niet eens of hij de ronde wel uitrijdt.

De Brit moest lossen op het moment dat INEOS Grenadiers het tempo verzorgde in het peloton. Door het beulswerk van de knechten van Richard Carapaz kregen meerdere klassementsrenners het lastig. Net als Yates kregen ook Kelderman en Ciccone minuten aan de broek, waardoor een klassement er voor hen niet snel meer in zit.

Lees verder onder de video.

Bilbao en López beperken de schade enigszins

Pello Bilbao en Juan Pedro López kregen in de etappe allebei te maken met pech. Bilbao kwam al vroeg in de etappe ten val, maar kon op de slotklim de schade nog enigszins beperken. Hij staat daardoor nog altijd in de top tien van het algemeen klassement. Juan Pedro López moest op de slotklim voet aan de grond zetten, verloor veel tijd, maar kon nog wel zijn roze trui vasthouden.

Jai Hindley is uiteindelijk de renner die de beste zaken doet voor het algemeen klassement. Niet alleen won hij de rit, maar hij verzamelde ook nog de nodige bonificatieseconden. Tien tellen om precies te zijn. Hiermee stoomt hij door naar de vijfde plek in de strijd om de roze trui. Zes en vier seconden waren weggelegd voor respectievelijk Carapaz en Romain Bardet.

Tijdsverlies klassementsrenners na etappe 9 Giro d'Italia

Binnen 10 seconden
1. Jai Hindley
2. Romain Bardet "
3. Richard Carapaz "
4. Mikel Landa "
5. João Almeida "
6. Domenico Pozzovivo +0.03

Binnen 30 seconden
7. Emanuel Buchmann +0.16

Binnen 1 minuut
8. Vincenzo Nibali +0.34
9. Alejandro Valverde +0.46
10. Thymen Arensman +0.58

Binnen 2 minuten
11. Guillaume Martin +1.08
12. Pello Bilbao "
15. Juan Pedro López "1.46

Binnen 15 minuten
28. Giulio Ciccone +9.26
33. Wilco Kelderman +10.53
34. Simon Yates +11.15


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws